Het Grote Onuitstaanbare Dictee der Nederlandse Taal

Gisteravond werd het Groot Dictee der Nederlandse Taal gehouden. Er zaten weer veel moeilijke woorden in, maar echt een onuitstaanbaar verhaal wilde het maar niet worden. Daarom leest u hieronder het Grote Onuitstaanbare Dictee der Nederlandse Taal. Een verhaal waarin Humberto Tan en Frits Barend uiteraard de hoofdrol voor zich opeisen. Maar ook andere onuitstaanbare zaken en figuren passeren de revue…

‘Kom’, zei Frist tegen Humberto, terwijl hij zich aan zijn gecircumciseerde lul stond te krabben, ‘pak je Nordic Walking-uitrusting, dan kunnen we vertrekken’. Frist krabde wel vaker aan z’n penis. Dat voelde lekker. Volgens Frist kwam dat omdat er dus geen preputium om z’n eikel zat. Maar hoe lekker het ook voelde, hij vond nu toch dat het wel heel erg lang duurde met Humberto. ‘Die luie negers ook altijd; hadden we ze maar allemaal achtergelaten in het Takkie-Takkie oerwoud’, dacht First hardop.

Een opmerking die Humberto zich natuurlijk niet zomaar kon laten welgevallen. Hij sloeg Frist op z’n neus. Hierdoor moest Fisrt huilen. Gelukkig was daar opeens Ivo Niehe die First troostte met een fluxdebouche van heb ik jou daar. Ondertussen adviseerde hij Humberto zich even te consiliumabeundiëren. Aldus verwijderde Humberto zich en ging hij heel erg hard lachen om niks, zoals Humberto dat wel vaker doet: Hahahahahahahahahahahahaahhahahaha! Ivo had z’n broek inmiddels naar beneden gedaan en wreef luid brullend, maar toch ook troostend, met z’n scrotum over het perineum van Frist. Ivo is immers een mens en derhalve een niet-testiconde zoogdier, dus dat kon mooi.

Na het goede werk van Ivo kon het gezelschap na een klein uurtje alsnog vertrekken voor hun Nordic Walk-tocht. Tijdens hun ommetje hoopten Frits, Humberto en Ivo vele diersoorten tegen te komen, zoals bijvoorbeeld een chihuahua, een Przewalskipaard, een Oost-Saoedische roofaap, een axolotl, een acanthaeschna victoria en een mus. Ivo Niehe wist de Franse termen voor al deze diersoorten.

Uiteindelijk kwamen ze tijdens de wandeling alleen de hond van Martin Gaus tegen. Deze beet zonder te twijfelen een gat in de schedel van Humberto, daarbij het spraakvermogen van Humberto zo aantastend dat Humberto nooit meer voetbalprogramma’s op tv kan presenteren. Helaas niet waar. Martin Gaus z’n hond Eugoëhainsley liep gewoon voorbij, groette vriendelijk en zette weer koers naar z’n warme peripteros, die naast de pied-à-terre van Martin Gaus gelegen was. Ivo Niehe noemde een pied-à-terre altijd gewoon buitenhuis.

Tijd om wat te eten voor het gezelschap. Zowel Humberto, Ftris als Ivo waren echte thuisrestaurantmensen, dus schoven ze aan bij de eerste de beste boer die ze tegenkwamen. Boer Gondeldier heette-ie. En wat een toeval, juist Pierre Wind was bij Boer Gondeldier op bezoek om hem te trakteren op een luxueus 19-gangendiner. Boer Gondeldier had een grote boerderij.

Nadat Pierre al bewegend aspergesoufflés op een bedje van Engels drop, wezelplacentasoep, hagelslagfruttatolini met bevroren vlammetjes en een leguanenbavarois had geserveerd, zei Boer Gondeldier dat het gezelschap ogenblikkelijk weer op moest krassen of hij zou ze overrijden met een tractor met gelimiteerd slipdifferentieel. Nou, daar hadden ze natuurlijk weer geen zin in. Nog geen minuut later stonden ze in de klei. Naast Andries Knevel, hij was al eerder met hetzelfde dreigement naar buiten gebonjourd door Gondeldier. Knevel sprak met opgeheven vingertje tot Humberto, Firts en Ivo: ‘Nu is dit dictee voorbij’. En zo is het Godverdomme ook.

Alle spelfouten kunt u hieronder in de comments kwijt; zo werkt ons dictee. Bart Chabot mag niet reageren. Echt niet Bart! Hou je bek!

Folg onz ooc op Twidderdt!

15 reacties op “Het Grote Onuitstaanbare Dictee der Nederlandse Taal”