Periodiek systeem der elementen versterkt zich niet deze transferperiode

Het periodiek systeem der elementen houdt zich de komende dagen koest op de transfermarkt, die op 31 januari sluit. Dat maakte het Scheikunde Magazine bekend. Volgens het doorgaans zeer goed ingevoerde magazine is er nog steeds alle vertrouwen in de huidige elementen en is er geen enkele reden deze winter nieuwe elementen aan de Tabel van Mendelejev toe te voegen.

Veel fans van het periodiek systeem zijn teleurgesteld. Ze zijn bang dat het straks niet meer meetelt. ‘Stilstand is achteruitgang’, foetert de 83-jarige Dirk Meesakkers. ‘Alles blijft al sinds 1940 bij het oude. Toen haalden we met plutonium een hele grote binnen. Maar sindsdien is het stil. Terwijl ik heb gehoord dat er in Brazilië heel veel elementen zijn die het periodiek systeem naar een hoger plan zouden kunnen trekken. Zonde.’

De erven van Mendelejev, bedenker van het periodiek systeem, kunnen zich wel vinden in de beslissing om nu geen element aan het periodiek systeem toe te voegen. ‘Dat zou toch haastwerk zijn. Je kunt beter wachten tot de zomer, dan heeft iedereen goed de tijd om te onderzoeken of het element wel echt een versterking is voor het periodiek systeem. We zitten ook al twee eeuwen met bismut in onze maag door een overhaaste beslissing’, aldus Boris Mendelejev.

Aan het begin van de transferperiode probeerde men nog wel Johnny Heitinga aan het periodiek systeem toe te voegen, maar Heitinga zelf zag de overgang van Everton naar het periodiek systeem niet zitten.

Het periodiek systeem, met John Heitinga in de basis. Helaas mag het niet zo zijn.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.