Met andere dingen proosten dan een glas

Je hebt mensen die bij ieder nieuw besteld glas bier of wijn weer proosten. Ze zeggen er dan ook wat bij: ‘Hé, op dat en dat hè.’ Dat dat en dat wordt bij elke nieuwe proost op dezelfde avond steeds onbeduidender. Er moeten gezelschappen zijn die op den duur op de cactus van hun buurvrouw proosten.

Over de cactus van de buurvrouw gesproken; er zijn ook mensen, en dat is een nog vreemdere groep dan de bij-ieder-nieuw-glas-proosters, die met andere voorwerpen dan glazen proosten.

Bijvoorbeeld cactussen, dus.

Maar het kan ook met Bossche bollen. Dat bewees een onverstaanbare boer met een mogelijk gebit en zijn harem recentelijk nog in het tv-programma Boer Zoekt Vrouw.

In een veel minder goed bekeken tv-programma, zo’n tot op het ondergoed van het presentatieduo (ideale schoonzoon plus net niet lekker wijf) aan toe gesponsord vehikel op de zaterdagmiddag van RTL4, zag ik twee gladjanussen op een fiets door de Achterhoek toeren. Ze stopten bij een kraampje, kochten twee hoorntjes softijs van Acherhoekse weidemelk en knalden de hoorntjes onder een luid ‘proost’ tegen elkaar aan. Ze keken erbij alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.