AD WK-reporter

Onderstaand mailtje heb ik zojuist naar Luuk Koelman gestuurd. Beiden bedachten wij namelijk hetzelfde idee: eens kijken hoe makkelijk je de redactie van een krant iets wijs kan maken. Aldus waren wij beiden de afgelopen weken in touw als WK-reporter. Hij in Japan, ik in Ivoorkust. Jammer genoeg eindigt mijn avontuur in Ivoorkust nu ook. Ik had nog graag een paar kippen de nek omgedraaid.

Hallo,
 
Nou, u verpest het mooi voor ons. Voor onze website www.onuitstaanbaar.nl waren wij bezig met eenzelfde opzetje. Ik ging door het leven als Geert-Jan Zomer (de tweede naam van een vriend van mij gecombineerd met z’n achternaam), die zogenaamd actief was in Ivoorkust. Hij zou werkzaam zijn als ontwikkelingswerker bij een organisatie met de naam Solidaridad (bestaat wel). Een belachelijke foto van hem erbij en het feest was compleet.
 
Onderstaande artikelen werden al geplaatst, maar ik zat nog in de ‘opbouwfase’. Voorzichtig had ik wat cliché’s over kippen en urenlang biddende Ivorianen te berde gebracht. Het was natuurlijk ook leuk om oud-voetballer Fred van der Hoorn te betrekken in het geheel. Er zou een Afrikaan in zijn shirt rond hebben gelopen. De bedoeling was dat het nog veel gekker zou worden. Helaas was u ons voor.
 
Zelf ben ik van mening dat, wanneer je André Ooijer als je favoriete voetballer opvoert, er al een belletje moet gaan rinkelen op een krantenredactie.  
    
Dit zijn dus de artikelen:
‘God is hier belangrijker dan Fred van der Hoorn’

‘De hamstring van Robben? Welnee, de arm van Drogba!’

Vriendelijke groeten, 

Zwoebe Zwoebstra

PS. Overigens was Bertje van het AD ook lyrisch over mijn bijdrages; een paar kippen, wat biddende Ivorianen plus Fred van der Hoorn en ze zijn daar weer zo blij als een kind:

Hoi Geert Jan,

Prachtige bijdrage weer!

Groet,

Bert

En:

Hoi Geert Jan,

Prachtige bijdrage over Drogba! Zo hebben we ze graag. Sorry dat het even duurde, maar door een technische oorzaak was je profiel niet eerder klaar.

Groet,

Bert

In Ivoorkust wordt heel veel getwitterd, zo hoorden we van Geert-Jan. Wij doen er ook aan. Volg ons!

14 reacties op “AD WK-reporter”