Hamsters

Hamsters zijn klootzakken. Ik kan het weten, m´n huisgenoot had er één. Ze zijn de goudvissen van de bovenwaterwereld, maar dan kwaadaardig. De ratten onder de knaagdieren. Met een beetje fantasie zijn ze zelfs de hamsters onder de cricetidae. Deze zeer goed doordachte vergelijkingen zeggen wel genoeg hoop ik. Man, wat heb ik de pest aan hamsters.

Overdag lijken het van die onschuldige beestjes; liggen ze alleen maar wat te slapen in hun zelfgemaakte holletje. Niks onschuldig; oneerlijke hufters zijn het. Ze draaien je een rad voor ogen. Dat gaan ze namelijk ´s nachts, met veel kabaal, letterlijk doen. Dus daar stond ik dan midden in de nacht bij de hamsterkooi van m´n huisgenoot: Meneer de Hamster, u draait en u bent oneerlijk! Volgens een peiling van Maurice de Hond trok de hamster zich daar geen reet van aan.   

De hamster draait dus maar door. Geen idee wat-ie daar zo leuk aan vindt. Waarschijnlijk heeft hij het ook niet eens door, want een bewustzijn hebben hamsters niet. Eigenaren van hamsters wel. Dat maakt ze ook gelijk tot nog grotere klootzakken dan de hamsters zelf. Willens en wetens fietsen ze naar een dierenspeciaalzaak om daar zo´n klein klootzakje op de kop te tikken. Gelijk het gedraai  van de hamster snap ik ook niet wat voor de hamstereigenaar precies het nut is van het bezitten van een hamster.

Hij haalt geen stok op wanneer je die weggooit, vangt geen muizen en je kan ´em ook niet lekker oppeuzelen met kerst. Hij legt geen eieren waar je een mooie omelet van kan bakken, hij brengt geen post rond en drinkbare melk geeft hij ook al niet. Malle pasjes doen terwijl jij er in een gek pakje bovenop zit? Hij vertikt het. Hij doet niks, behalve je nachtrust verstoren met dat geloop in z´n rad.

Knagen, dat doet hij trouwens ook nog. Op alles wat los en vast zit. Misschien is dat een idee om de hamster z´n nut te laten bewijzen voor de samenleving. Ze door Mike Tyson laten trainen zodat ze veranderen in levensgevaarlijke vechthamsters. En ze dan loslaten op de oren van hun voormalige baasjes.

11 reacties op “Hamsters”