Lijst Stom Gedoe Partij

Nadat enkele politieke partijen recent hun kandidatenlijst voor de komende verkiezingen bekend hebben gemaakt, kon ook de Stom Gedoe Partij niet achterblijven. Met gepaste trots presenteren wij u dan ook onze lijst voor de komende verkiezingen. We hopen op 13 zetels, zoveel namen staan er immers op de lijst.

1. Zwoebe Zwoebstra: Uiteraard zal ikzelf de lijst aanvoeren. Ik ben immers de grote kale leider van onze partij. Iedereen die mijn gezag niet erkent zal per trein worden afgevoerd naar een godvergeten oord. Om vervelende vergelijkingen te voorkomen zal ik geen klein snorretje laten staan.

2. Gradje Brummelslang: Ik had u een mongool beloofd op plaats twee en hier heeft u hem. De selectie van de juiste mongool heeft me enkele jaren van m’n leven en m’n gehele garderobe gekost – die jongens kwijlen je er helemaal onder – maar dan heb je ook wel wat. Wat een supermongool is Gradje! Uiteindelijk gaf onderstaand filmpje de doorslag. Wanneer je als politicus goed van een skateboard kunt vallen, kun je het immers nog ver schoppen.

 

Dan de rest van de lijst, in een wat meer beknopte omschrijving.

3.  Gerard Joling: Zegt niet op zoek te zijn naar een relatie; zal dus ook niet aankomen met praatjes over tijd voor z’n gezin. Ideaal voor een politicus.                                 

4. Generaal Sheehan: Erkend homohater, maar bood excuses aan. Geeft mij daarmee maar weer eens de gelegenheid een Generaal Pardon-grapje te maken. Altijd leuk natuurlijk.

5. Ricky Martin: Sinds kort uit de kast en daarom op deze plaats; zo staat Generaal Sheehan tussen twee homo’s in. Normaal durft de Generaal dat niet.    

6. Hilbrand Nawijn: Haalde het net niet als ‘Plaats Twee Mongool’ (PTM, in ambtenarenjargon), maar omdat zo’n politiek talent wel een mooie plaats op de lijst verdient treft u hem hier aan. Hij overtuigde me dan weer met dit filmpje:

 

7.   De Bonobo: Aap met mogelijkheden.

8.   De ringstaartmaki: Halfaap, dus net wat minder mogelijkheden.

9.   Dirk Meeldijk: Kon niet ontbreken op de lijst. Gepassioneerd volkszanger en levensgenieter die bij voorkeur liedjes zingt over dode vrienden. Deze dikzak zal zich voornamelijk gaan bezighouden met de gezondheidszorg. Heeft ook revolutionaire ideeen omtrent dijkverzwaring.

10.  Hier stond om redenen die ik u niet hoef uit te leggen – waar had die vrouw geen verstand van – de tante van Frans Bauer. Helaas is ze gisteravond vermoord. Niet zo mooi….alhoewel het voor de partij niet per se slecht hoeft uit te pakken; eerder al werd bewezen dat een dooie op de lijst het prima doet.

11.  Benito Mussolini: Was eerst de ‘lijstdooie’ (LD, in ambtenarenjargon). Zal zich nu gaan toeleggen op het vernietigen van een nog uit te kiezen bevolkingsgroep. Sinds z’n crematie is hij namelijk daadwerkelijk de as van het kwaad.

12.  Edwin van Calker: Lijstduwer. Nadat het aanduwen van z’n bobslee faliekant mislukte  zal hij het nu met deze lijst proberen.  

13.  Dieuwertje Blok: Lijstdieuwertje; voor het geval het met Edwin weer niet lukt. Na het heengaan van de tante van Frans Bauer tevens enige vrouw op de lijst. Het plaatsen van slechts één vrouw op de lijst is een onbewuste keuze.  

Met deze lijst hopen we 9 juni aanstaande een klinkende overwinning binnen te halen. Wij hebben er alle vertrouwen in.

De Stom Gedoe Partij; wanneer u net dacht dat het gedoe echt niet stommer kon worden!

12 reacties op “Lijst Stom Gedoe Partij”