De studentenverhuizing

Wat is er mooier dan op een Zuid-Franse camping zitten, uiteraard met een koelbox vol Kronenbourg-bier binnen handbereik, en gadeslaan hoe een man met een snor, onder toeziend oog van z’n verschrikkelijke vrouw, al vloekend de caravan waterpas probeert te zetten op een veel te klein plekje? Het antwoord luidt: een studentenverhuizing van nabij volgen, uiteraard ook met een koelbox vol bier bij de hand.

Ik zou het graag eens doen, met een comfortabele tuinstoel en koelbox op m’n bagagedrager achter de eerste de beste volgeladen bakfiets aanfietsen waarop een zwoegende eerstejaarsstudent de weg naar z’n onderkomen voor de komende paar jaar zoekt. Eenmaal bij het huis aangekomen naar binnen sneaken met de tuinstoel en koelbox – zo’n eerstejaars durft toch niemand weg te sturen – en het mezelf gemakkelijk maken, het liefst op zo’n manier dat je een beetje in de weg zit.

Dat is vermoedelijk niet zo ingewikkeld, want studentenhuizen zijn smal, hebben de gekste hoeken en ze bestaan voor een niet onaanzienlijk deel uit trap. Precies de reden waarom het zo leuk is om juist daar naar een verhuizing te kijken: er moet namelijk een bank omhoog in dat smalle, gekke studentenhuis waarin de eerstejaars drie hoog een kamertje op de kop heeft getikt.

Een prachtig schouwspel. Als iemand mij een dagje mee uit zou nemen en zou laten kiezen tussen een ontmoeting met Barack Obama die pannenkoeken voor me gaat bakken in de vorm van het lijf van Scarlett Johansson, of een studentenverhuizing, dan wist ik het wel: de studentenverhuizing. Het is poetry in motion. Heen en weer. Draaien en keren. Omhoog en omlaag. En dan het besef: het past niet.

Toch nog een keer proberen, andersom. Het lijkt goed te gaan. Nog even en hij is er!

Ahh nee hè, nog een hoekje. Boem. Zweet. Overal zweet. Een schaafwond. Toch maar gewoon doorduwen, gvd.

En dan, als-ie eindelijk boven is, belt er iemand op die een nog veel mooiere kamer weet. Weer verhuizen.

Ik klap m’n tuinstoel alvast weer in en vertrek. Barack Obama bakt maar een andere keer pannenkoeken in de vorm van Scarlett Johansson. Nu eerst nog een keer de ongelijke strijd tussen mens en trapgat.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.  

104 reacties op “De studentenverhuizing”