Een prima echtpaar

Ze zaten de hele rit hand in hand tegenover me. Hij droeg een schitterende das, ongetwijfeld uitgezocht door haar. Ze vertelden aan elkaar wat er zich op het NS-scherm boven mijn hoofd afspeelde. ‘Kijk, daar loopt een koe. En daar rijdt onze trein’, zei de vrouw. De man zei dat er in de buurt van Hoogezand ongeveer dezelfde koeien rondliepen.

De vrouw knikte instemmend en zag op het scherm nu geen trein en koeien meer, maar de overstapmogelijkheden op het station van Zwolle. ‘Kijk, je kunt ook naar Ommen hier.’ Een conversatie over Ommen volgde.

Ik zette mijn muziek aan, maar minder luid dan normaal, zodat ik de klanken van het voortkabbelende gesprek niet hoefde te missen.

Dit was een prima echtpaar.

Dat het vrouwelijke gedeelte ervan zo nu en dan met haar steunkousen tegen mijn linkerbeen opreed, deed daar niets aan af.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.