Rover Hoepsika

Een hele tijd geleden, vermoedelijk wel een jaartje of twintig, las ik mijn eerste echte boek, een boek met meer dan 100 pagina’s – 127 om precies te zijn. Het betrof de roman ‘De rover Hoepsika’, opgetekend door de bekende schrijver Paul Biegel, waarin een hele zachtaardige rover op een gevlekt paard rijke mensen in een koets overviel.

Je raadt het al: nadat ik het werk uitgelezen had, wilde ik zelf ook een rover Hoepsika worden. In m’n hoofd galoppeerde ik over de paden en beroofde ik op de meest zachtaardige manier deftige heren en mejuffrouwen van hun gouden dukaten en wat al dies meer zij.

Eerlijk gezegd lijkt me nog steeds wel wat. Alleen rijden er nergens meer koetsen met rijke mensen rond. En ik ben als de dood voor paarden, hoe gevlekt ze ook zijn. Dus laten we eerlijk zijn: ik zal nooit met een roos in m’n mond nonchalant op een paard liggen wachten tot er een tot de nok toe met gouden dukaten gevulde koets voorbij komt rijden. En dat is heel erg jammer.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

11 reacties op “Rover Hoepsika”