Louis van Gaal en de Braziliaanse vlag

Het kan u bijna niet ontgaan zijn – en als het u toch ontgaan is, dan is dat heel slecht van u: Louis van Gaal heeft van één van zijn vele fans een das gekregen met daarop allemaal kleine Braziliaanse vlaggetjes. Omdat het zo goed was dat Louis zich als eerste land – Louis is een land – had geplaatst voor het WK, zo had de fan aan Louis verteld. Louis was het daarmee eens, en dus droeg hij de das op een persconferentie.

Na een verslag van de persconferentie gezien te hebben bij Studio Sport dacht ik aan Louis van Gaal en zijn Braziliaanse vlaggetjesdas. Ik zag hoe ze samen weer terug naar Truus reden. Ik zag hoe Louis de das afdeed en hem eens goed bekeek. Ik zag de kiem gelegd worden voor een diplomatieke rel tussen Nederland en Brazilië, deze zomer.

Louis vindt die Braziliaanse vlag namelijk helemaal niks, dat weet ik zeker.

Je hoort ‘m er tegen Truus over vertellen: ‘Kijk Truusje, dat groen en geel past eigenlijk helemaal niet bij elkaar. Dat zorgt voor disciplinediscrepantie bij het volk. De vlag is ook te vrolijk en heeft met die blauwe bol in het midden te veel vormen. Dat kan niet volgens de principes van de totale vlagbeleving.’

En zoiets gaat-ie straks in Brazilië dus ook in het Engels doen bij een of andere perscobferentie: ‘Look people (wijzend at the das, red.), this is a very bad flag. The green and yellow curses with each other which provides disciplinediscrepancy by the people, as I say that. The flag also has to many forms. That is a mistake according to my Principle of Total Flag Experience.’

De Nederlandse ambassadeur in Brazilië kan maar beter alvast beginnen met wat damage control en Arie Ribbens zijn Braziliaanse bewerking van de Polonaise Hollandaise (Bij Rio Linksaf) ergens op een groot plein in Rio de Janeiro laten opvoeren.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

139 reacties op “Louis van Gaal en de Braziliaanse vlag”