Nieuwe hardloopschoenen kopen

Een paar dagen geleden wandelde ik ’s middags naar een hardloopwinkel om nieuwe hardloopschoenen te kopen. Even later stond ik met een mevrouw naar een schermpje te kijken waarop de contouren van een jongeman zichtbaar waren die met omhoog gestroopte broekspijpen heen en weer jogde door de zaak.

Ik keek naar mezelf. De mevrouw wees me op mijn ‘zweefmoment’ van zo-even en slingerde vervolgens een ingewikkelde term de wereld in naar aanleiding van de beelden net na mijn ‘zweefmoment’. Het kwam er op neer dat ik hartstikke scheef op m’n poten stond.

Gevolg daarvan was dat ik speciale schoenen moest van de mevrouw. Speciale schoenen, dat is nooit heel erg goed nieuws. Er zijn mensen die jeugdtrauma’s hebben vanwege de term ‘speciale schoenen’. Dat betekende dat je schoenen moest dragen waar je steunzolen in konden. In mijn jeugd noemden we die liefkozend ‘mongolenstappers’. En nu zei de mevrouw dat ik beter op speciale schoenen kon gaan hardlopen.

Nou ja, om een lang verhaal kort te maken: na een paar paren getest te hebben – ik jogde ditmaal zelfs de winkel uit, nog steeds met opgestroopte broekspijpen – bleek onderstaande schoen het meest geschikt. Ze waren er niet meer in een andere kleur.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

44 reacties op “Nieuwe hardloopschoenen kopen”