Sollicitatiebrief voor medewerker bij een organisatie

Jeroen Vreeswijk is een kind van twee Babyboomers en wil weer aan de bak. Daarom schreef gastschrijver Jan Henk van Noord, op Twitter beter bekend als @JanHenkvanNoord, zijn sollicitatiebrief voor medewerker bij een organisatie. Hier kunnen jullie ‘m lezen.

Organisatie

Nederland, 15 augustus 2013

Betreft: sollicitatie vacature medeweker

Geachte mevrouw, heer,

Met veel enthousiasme en passie heb ik uw vacature gelezen waarin gevraagd wordt naar een medewerker. Ik ben zeer geïnteresseerd in uw grenzeloos boeiende organisatie.

Mijn studie en werkervaring maken mij zeer geschikt voor functies. Als laatste lichting van generatie X ben ik de ideale verbinding tussen boventallige vijftigplussers en de joystickgeneratie. Daarnaast ben ik gewend om in een omgeving met een bovenmatig aantal keuzes te zwijmelen over de juiste koers voor de toekomst.

In mijn vorige functie als junior projectmedewerker heb ik de door uw personeelsfunctionaris gevraagde ervaring opgedaan. Ik weet hoe een organisatie werkt en dat het vooral gaat om communicatie en dat je afgeronde brede opleiding er inhoudelijk niet zoveel toe doet, laat staan dat deze je onderscheidend maakt. Ervaring is met name dat je weet wanneer je stil moet zitten als je geschoren wordt, en ook het ‘geen-lul-zijn’.

Het meegaan in de ontwikkelingen van het digitale tijdperk van heden ten dage is iets wat mij en mijn generatie nu nog wel lukt. Zo hebben bijvoorbeeld gebruik van smartphones de skills van het op tijd wegklikken van het internetscherm minder relevant gemaakt. Mijn visie: wacht daarom niet te lang.

Mijn flamboyantheid/grofgebektheid en hang naar het schrijven van een autobiografisch boek, zorgen ervoor dat ik, vanuit verticale organisatiestructuur bekeken, geen bedreiging vorm voor een eventuele gevestigde orde zonder perspectief op een andere baan.

In mijn vrije tijd lees ik graag snelle feitjes op Wikipedia. Daarnaast is mijn iPod mijn maatje. Zo ben ik enorm fan van de band Editors en zing met hartenlust de frase ‘I don’t trust the government, I don’t trust myself’ mee. Ik kook en heb zogenaamd al jaren geen aardappelen meer gegeten. Tot slot houd ik van een paar vakanties per jaar. Zon, maar ook wintersport en stedentrips. Berlijn is mijn favoriete hippe bestemming.

In afwachting van uw afwijzing verblijf ik als zelfverklaard zzp’er ergens in een flat in een middelgrote stad in Nederland, futloos twitterend achter de laptop.

Met vriendelijke groet,

 

Jeroen Vreeswijk

kind van babyboomers

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.