Het filenieuws

Zelden verkeer ik in een situatie van veel verkeer. Ik rij al niet zo heel veel auto en ik woon ook nog eens in een deel van Nederland waar de wegen onverhard zijn en men met knuppels op beren jaagt in plaats van verkouden te worden van de auto-airco in de file op weg naar een veel te druk strand.

Toch spits ik altijd mijn oren als het op de radio – om het halfuur! – tijd is voor het filenieuws. Altijd hoop ik weer op die vrachtwagen bij Badhoevedorp, waar een lading pingpongballetjes uitgevallen is, of een herder die met zijn kudde verdwaald is en de Coentunnel verspert.

Een kijkersfile omdat Clown Bassie aan de andere kant van de weg aan z’n afscheidstournee begonnen is. Een dronkenlap die de weg is opgelopen en is gestruikeld over de wegmarkering. Of een vrachtwagen van een onderbroekengigant die in de slip is geraakt. Ook goed.

Filelezers, maak er toch in vredesnaam wat moois van voor de overgrote meerderheid van de luisteraars die niet in de auto zit, maar gewoon op een kantoor zit te zweten of net terug is van de berenjacht in een deel van het land waar meer koeien dan files zijn.

Weet ik veel, verzin desnoods een touringcar vol Arie Ribbens-fans die bij Hoevelaken verkeerd is gereden en probeert te keren op de snelweg. Maak de fileberichten minder verschrikkelijk voor de mensen die niet in de auto zitten! Laat je creativiteit de vrije loop.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

31 reacties op “Het filenieuws”