Knetemann in een rubberboot

Donderdagavond kwam ik er in De Avondetappe achter dat wielrenners heden ten dage in een rubberboot gevuld met water gaan zitten na gedane arbeid.

De camera van de NOS volgde André Greipel na zijn etappewinst richting een geheimzinnige ruimte. Greg Henderson zat er met zijn Sports Illustrated-lijf, slechts bedekt door een hippe zwembroek, te ‘chillen’ in zijn opblaasboot. Voor André stond er ook zo eentje klaar.

Ik keek ernaar en moest onwillekeurig aan Gerrie Knetemann denken. Die zat nooit in een rubberboot na de finish. Gerrie Knetemann zat gewoon in een rubberboot tijdens zijn vakantie. Een gebronsd lijf in een kleine Speedo-slip. Roxane voorin en dan Gerrie maar roeien, tegen de golven in; z’n grote bril beslagen. Misschien een petje achterstevoren op z’n hoofd.

Bedankt, gekke professionalisering van de wielersport. Het is goed om soms eventjes aan Gerrie Knetemann te denken, helemaal als-ie in een rubberboot zit.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. Dit stukje verscheen eerder op wielerblog Het is Koers!

19 reacties op “Knetemann in een rubberboot”