De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Avondeten

In navolging van de NOS komt ook dit zeer invloedrijke weblog met een zomercolumn. Onze verslaggever Jaap Stobbe houdt ons deze zomer op ludieke wijze op de hoogte van de wereld waarin hij leeft. Deze keer heeft Jaap het over zijn avondeten.

De liefde van de man gaat door zijn maag, maar zijn avondeten ook. Omdat ik als verslaggever van Onuitstaanbaar.nl verschrikkelijk druk ben, schiet het fenomeen er helaas nog wel eens bij in. Want wat vind ik het heerlijk.

Meestal eet ik alleen. Mijn vrouw Trudy werkt ’s avonds meestal. Ze maakt wel iets klaar dat ik in de magnetron kan doen als ze weet dat ik ’s avonds thuis ben. De ene keer zijn het aardappelen met groente en een stukje vlees; dan weer is het een heerlijke pastamaaltijd.

Ik stel de magnetron in, pak een bord en bestek en schenk mezelf alvast een heerlijk glaasje wijn in – meestal rood. Dan is het wachten op die verlossende ‘ping’. Ja, daar is-ie! Met het water in mijn mond schep ik het voedsel uit het magnetronbankje op mijn bord. Voor me staat een heerlijk bord warm eten. Het avondeten kan beginnen!

Nu het eten op mijn bord ligt, merk ik dat het alweer tijd is deze Zomercolumn af te sluiten met een kleine kwinkslag. Kwinkslag, dat is natuurlijk nooit lekker om over je avondeten heen te strooien. Nee, dat is meer iets voor bij het ontbijt. Of desnoods in de vla. (Als dit een videocolumns was, zou ik nu guitig in de camera kijken.)

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

Één reactie op “De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Avondeten”