De foto van Van Bommel

De foto staat symbool voor het seizoen van PSV: aanvoerder Mark van Bommel  loopt gebogen, met een gezicht als een oorwurm en een witte badjas in z’n handen, het podium af. Twee blonde dames lijken hem uit te lachen. Ach, u heeft de foto vast voorbij zien komen, in de krant of via de sociale media.

En als ú ‘m langs heeft zien komen, dan heeft Mark van Bommel ‘m zelf waarschijnlijk ook langs zien komen  – al moet je ook niet helemaal uitsluiten dat Mark van Bommel na de verloren bekerfinale drie dagen lang vloekend en tierend op een donkere wc heeft gezeten.

De kans is groter dat hij vrijdagochtend weer gewoon aan de ontbijttafel zat te klooien met het lipje van de hagelslag– dat lag uiteraard aan het lipje en niet aan Mark. Ik was daar graag bij geweest. Mark, met de hagelslag eindelijk op z’n beschuitje, bladerend door het sportkatern of swipend op z’n iPad. Opeens die foto.

Hoe reageerde Mark van Bommel erop? Met een glimlach, zoals ieder mens met een beetje zelfspot zou doen? – het is immers een briljante foto. Of is hij van tafel gestormd en heeft hij de boomhut van z’n zoontjes kort en klein geslagen?

We zullen het nooit helemaal zeker weten, maar na de beelden van gisteren bestudeerd te hebben, denk ik dat de zoontjes van Mark van Bommel op dit moment bij een meubelmaker staan te bedelen om wat resthout.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

9 reacties op “De foto van Van Bommel”