Warmtepaal

De laatste tijd hoop ik altijd een beetje dat de NS er een potje van maakt als ik met de trein reis. Waarom? De warmtepaal. Bij de NS noemen ze hem geloof ik warmtezuil, maar dat vind ik onzin. Het is gewoon een paal. Een lekkere, dikke, maar bovenal, warme paal.

En dat ding heeft dus mijn leven veranderd. Ik vloek niet meer als er weer eens een herfstblaadje voor de trein is gesprongen. Geen seinstoring krijgt mij er nog onder. Alle Sprinters van de wereld mogen zo langzaam als ze willen voor de Intercity boemelen die ik straks moet hebben. Al zou de Fyra via Vladivostok naar Brussel rijden; mij interesseert het geen reet meer. Ik heb m’n warmtepaal.

Meestal vertrek ik zelfs eerder naar het station dan strikt noodzakelijk. Zo vroeg dat ik ook nog wel twee treinen eerder naar mijn eindbestemming kan nemen. Maar dat doe ik dan niet. In plaats daarvan ga ik extra lang bij de warmtepaal staan. Even op het knopje drukken en die heerlijke warmtepaal verwarmt me van top tot teen.

Een paar keer gloeide de warmte zo lekker naar me toe dat ik me heb uitgekleed. Ik ging zo op in de warmte van de paal dat ik helemaal vergat dat ik op een druk station was. Een beetje vreemd, maar een ervaring om nooit meer te vergeten. De warmte van de paal straalde zo m’n hart in. Een haast spirituele ervaring, was het.

Daarom denk ik ook dat er veel meer warmtepalen geplaatst moeten worden. Niet alleen op stations. Het zou een boel problemen oplossen. Met een warmtepaal langs de lijn laat je het wel uit je hoofd nog agressief te zijn op en rond het voetbalveld. Een warmtepaal is liefde! Praten de Palestijnen en de Israëli’s eens een uurtje in de buurt van een warmtepaal met elkaar dan is dat hele Midden-Oostenconflict vanaf dat moment een voetnoot in de geschiedenis.

Warmtepalen, warmtepalen, warmtepalen. Je kunt ze eigenlijk overal voor gebruiken. Een lauwe kroket uit de stationsautomatiek? Warmtepaal. De conducteur op vrij pijnlijke wijze van zijn snor afhelpen? Warmtepaal. Ik sluit zelfs niet uit dat we in de toekomst helemaal niet meer met de trein hoeven te reizen, maar gewoon een vliegende warmtepaal nemen. Ja, dat zou echt mooi zijn.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

18 reacties op “Warmtepaal”