Het nieuwe politie-uniform

Er staat er op nu.nl een bericht over het nieuwe politie-uniform. Agenten willen een actiepak dat meer gezag uitstraalt, valt er onder meer te lezen. In de volgende zin staat dat het nieuwe uniform onder andere uit een broek met van die zakken aan de zijkant en halfhoge laarzen bestaat. Survivalagenten op Uggs.

Bij ‘een actiepak’ stel ik me heel wat anders voor. Een cape. Geen actiepak zonder cape, vind ik. Een cape straalt bovendien, in tegenstelling tot een broek met van die zakken aan de zijkant, wel gezag uit. Mannen met capes hebben iets mysterieus. Je laat het wel om ze een grote bek te geven op straat. Voor je het weet gebeurt er iets onder die cape en zit er opeens met een paar meter spinnenweb om je heen, of krijg je van BAM!, POW!, BIF! op je neus.

Maar goed, een broek met zakken aan de zijkant dus. Dat kan natuurlijk ook.

En geen platte pet meer, want die verdwijnt met de komst van het nieuwe uniform. In plaats daarvan mogen de agenten kiezen tussen een cap (net geen cape) of een zogenaamd schuitje, een soort slagersmutsje.

De kans is klein, want uiteindelijk kiezen de agenten dus voor één type hoofddeksel, maar er is wel degelijk een kans dat agenten straks allemaal in hetzelfde schuitje zitten en als veredelde keurslagers over straat gaan, met daaronder een broek met zakken aan de zijkant – daar kun je goed worst in bewaren – en homoseksuele laarsjes. Ineens heb je het, je wordt conducteur.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.