Boomknuffelen

Zaterdag 13 oktober organiseerde de stichting Uit in de Heuvelrug de Nationale Boomknuffeldag op het recreatieterrein Het Doornse Gat in Doorn. De climax van de dag  had een wereldrecord boomknuffelen moeten worden. Had moeten worden, omdat het record niet gebroken werd. Er kwamen te weinig boomknuffelaars opdagen. Volgens een woordvoerder lag dat aan het slechte weer.

Onbegrijpelijk. Als ik eerder van de recordpoging had geweten, dan had ik er gestaan, in Het Doornse Gat, in de regen. Nu stond ik in m’n eentje in een heel ander bos een boom te knuffelen. Niets zo fijn als met je knie tegen een natte bast aanschurken. Of met je handen langzaam over een vochtige stam wrijven. Je handen worden daar een beetje bruin van. Dat bruine, vochtige goedje lik ik dan altijd op.

Daarna ga ik weer verder met boomknuffelen. Het reliëf van de stam geeft bij de juiste ‘touch’ met de boom een heel fijn tintelend gevoel in je liezen. Soms draai ik me ook even om en trek ik met mijn kontje kleine cirkels over de stam. Je broek wordt er een beetje vies van, maar de sensatie die door, met name het achterste gedeelte, van je lijf trekt, is met geen pen te beschrijven. En vies is bij tijd en wijle best lekker.

Het liefst heb ik ook dat er een eekhoorntje toekijkt als ik met zo’n lekkere natte boom aan het knuffelen ben. Een hertje mag ook. Eén keer was er net een specht bezig in de boom die ik aan het knuffelen was. Het pikken van de specht zorgde voor een hele lichte vibratie van de boom tijdens het knuffelen. Ik denk niet dat ik zoiets ooit nog mee zal maken. De regen, het trillen; alles klopte.

Zonder regen kun je ook wel boomknuffelen, maar is het voor mij toch een veel minder erotische ervaring. De bast schuurt langs je lichaam en voelt opeens heel hard aan. In niets lijkt het nog op die lekker geurende genotsknots die, terwijl de regen voor de broodnodige verkoeling zorgt, zwoel langs je lichaam glijdt. Tuurlijk, je hebt ook mensen die juist van dat harde houden, maar dat vind ik viezeriken. Mijn boom moet lekker nat zijn.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.