Omroep MAX baalt van mislopen Nobelprijs voor de Vrede

Bij de bookmakers waren ze vooraf geen grote favoriet, maar toch baalt Omroep Max-voorzitter Jan Slagter er stevig van dat zijn ouderenomroep afgelopen vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede misliep. ‘We hebben ons de afgelopen jaren uit de naad gewerkt om de omroep op de kaart te zetten; een beloning in de vorm van een Nobelprijs was weleens leuk geweest.’

Slagter vindt ook dat Omroep MAX de prijs meer verdient dan de EU. ‘Wij hebben Ron Brandsteder weer aan het werk geholpen. Dat kan de EU niet zeggen! Bovendien heeft Myrna Goossen direct na het verschijnen van de film Innocence of Muslims een vlammend betoog voor de vrijheid van meningsuiting gehouden in het lunchprogramma Studio MAX, terwijl EU-parlementsvoorzitter Martin Schulz danste naar de pijpen van een paar Arabieren met jurken aan.’

De omroepvoorzitter roemt verder de andere vredelievende activiteiten van de omroep. ‘Na mijn dagelijkse mopje in MAX Geheugentrainer is oorlog voeren toch wel het laatste waar je aan denkt?’

Ook de programma’s ‘We zijn er bijna’, waarin Martine van Os met een groep oudere kampeerders door een land in Europa trekt, en ‘Erica op reis’ zouden volgens Slagter bijdragen aan de bevordering van de internationale vrede. ‘Werelden ontmoeten elkaar bij die programma’s. Je moet die mensen in Spaanse en Italiaanse dorpjes eens zien kijken als er met veertig graden Celsius om vijf uur ’s middags een dame in een driekwartsbroek een blik erwtensoep staat op te warmen in de caravan. Dat is zo goed voor het wederzijdse begrip en de Europese integratie.’

Volgens critici overdrijft Slagter schromelijk en zijn de genoemde programma’s zelfs een gevaar voor de internationale rechtsorde. ‘Die mensen schrikken zich vaak rot als er zo’n horde caravans hun dorp binnen rijdt, en Erica Terpstra is in Tibet eens bijna bovenop een mediterende Boeddhist gaan zitten’, zegt Jaap Stobbe, Professor Internationaal Recht aan de universiteit van Leiden.

Met het het eventuele prijzengeld wilde Omroep Max een docusoap over het leven van de 75-jarige carnavalszanger Arie Ribbens maken. Dat programma staat nu op losse schroeven.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “Omroep MAX baalt van mislopen Nobelprijs voor de Vrede”