Dieren in het vliegtuig op rapport

Dieren zijn leuk, lief, stom en/of eng. Alle reden om erover te schrijven dus. Vanaf heden iedere zaterdag een al dan niet op de waarheid berust stukje waarin dieren de hoofdrol spelen. Deze keer naar aanleiding van een nieuwsbericht over een krokodil in een Australisch vliegtuig.

Op het moment dat u dit leest, ben ik in Bologna. Behalve als u dit na het weekend pas leest. Dan ben ik alweer terug. Dat hoop ik tenminste, want er kunnen rare dingen gebeuren tijdens een vlucht. Zo wandelde er onlangs een krokodil door het bagageruim van een passagiersvliegtuig van Qantas.

Met die informatie, én mijn Ryan Air vlucht naar Bologna in het achterhoofd bedacht ik met welk dier je het beste in een vliegtuig kunt zitten, en met welk dier het juist vervelend is in een vliegtuig. Een overzichtje.

Het eerste dier dat bij me opkwam, was een eend. Ik weet het, dat is gek, want de bekendste eend ter wereld draagt een matrozenpakje en zou je dus eerder aan boord van een schip verwachten. Maar toch, een eend, het lijkt me hartstikke gezellig. Echt argumenten heb ik er niet voor, maar ik geef een eend in het vliegtuig een 7.

Dan de koala. Een koala slaapt 23 uur per dag en is dus geen fijn gezelschap in het vliegtuig; de kans dat hij de gehele vlucht ligt te maffen – terwijl jij achter iemand zit die z’n stoel in standje veel-te-ver-achteruit heeft staan – is bijzonder groot. Daarnaast eet hij alleen maar eucalyptusplanten. Meestal is dat geen hoofdingrediënt van de smakeloze prut die je in een vliegtuig voor geschoteld krijgt. Lastig kortom. Een 4 voor de koala.

Met de eland wordt het er niet echt beter op. Een eland is een hartstikke lomp en groot beest. Die past dus nooit in je handbagage, en dan moet je er bij vliegmaatschappijen als Ryan Air ontzettend veel voor betalen om hem het vliegtuig in te krijgen. Als dat überhaupt al lukt, want dat gekke takkenbosje bovenop z’n hoofd heeft hele scherpe punten. De kans dat je dus met je eland al bij de douane wordt geweigerd, is behoorlijk groot. Al is het alleen maar omdat ze daar niet van woordgrapjes houden. Een 3 voor de eland.

Voor een egel geldt een beetje hetzelfde. Geen tandpasta en elandgewei, dan ook zeker geen egel. Dus je zult hem mee naar binnen moeten smokkelen, in je onderbroek bijvoorbeeld. Dat doet hartstikke veel pijn aan je penis. Vervelend en derhalve een 1 voor de egel. Behalve als u wel een beetje kinky bent ingesteld, dan een 10. Gemiddeld maakt dat een 5.

Dan de winnaar. Het beste dier om naast je te hebben in het vliegtuig is niet geheel verrassend de fret. Veel minder gezellig dan een eend, maar wel ontzettend scherpe tanden, wat goed van pas komt als je bent neergestort en je je riem niet loskrijgt. Daarom een 8 voor de fret.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

17 reacties op “Dieren in het vliegtuig op rapport”