De ozonlaag

De wat? De ozonlaag. Een laag waar we met name eind jaren negentig heel veel van hoorden. Je kon de krant niet openslaan of iemand op tv had het wel over de ozonlaag. Het was ozonlaag voor en ozonlaag na. Nu hoor je nooit meer iets over die ozonlaag.

Voor de jongere lezers en andere onwetenden zal ik hier eerst op een treffende manier beschrijven wat de ozonlaag is, alvorens verder te gaan met het stukje. De ozonlaag is de natuurlijke zonnebrandcrème van planeet aarde. De parasol boven het bolletje waar wij met z’n allen zo gezellig op leven. De parasol die het bolletje een beetje beschermt tegen een al te grote invloed van die grote, enge vuurbol een eindje verderop in het Melkwegstelsel.

Met die ozonloog ging het eind jaren negentig helemaal niet goed. Er zou een gat inzitten, zo vertelde iedereen je. We gingen met z’n allen kapot aan de huidkanker omdat we teveel haarlak in ons haar spoten, daar kwam het kort door de bocht geformuleerd op neer.

En nu, nu is het alleen maar klimaatverandering wat de klok slaat. Prima, ik gun de klimaatverandering ook haar fifteen minutes of fame, maar wat is er gebeurd met het gat in de ozonlaag? Bestaat het nog of is iemand zo verstandig geweest het te plakken met ducttape?

PS. Zure regen?

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.