Mensen die ducttape onderschatten

Ik zal niet zeggen dat het mijn leven al heeft gered, ik ben MacGyver niet, maar veel scheelt het ook niet. Het grijze goud. Ducttape. Het is één van de pijlers onder mijn bestaan. Zonder weet ik me geen raad. Wat had ik bijvoorbeeld zonder ducttape moeten doen toen een tijdje geleden het spatbord zomaar van m’n fiets viel? Naar de fietsenmaker zeker, die voor veel te veel geld met z’n vette, vieze vingers aan m’n stalen ros gaat staan knutselen? Ja daag.

Godzijdank was er ducttape. Binnen vijf minuten tapete ik rond mijn bagagedrager zorgvuldig een stevige muur van grijs en fietste weer als vanouds met een lekker droog kontje in de rondte. Ook toen er een kraai zo door het witte tentdoek van m’n partytent vloog – juist op het moment dat ik gedurende een onweersbui eens lekker wilde gaan barbecueën – bood het grijze spul uitkomst. En wat te denken als je iemand hebt gekidnapt die z’n bek niet wil houden. Juist. Ducttape.

Toch zijn er nog steeds mensen die ducttape niet helemaal serieus nemen. Ze lachen wat meewarig wanneer je ducttape als oplossing aandraagt voor hun problemen: Hahaha, gekke Zwoebe, ducttape om ervoor te zorgen dat die driehonderd kilo wegende antieke lamp aan m’n gestucte plafond blijft hangen. Laat me niet lachen!

Dan nu een echt gebeurd verhaaltje: een paar jaar geleden werd ik als een melaatse aangekeken toen ik een regenpijp bij de kantine van mijn voetbalclub installeerde met behulp van de nodige ducttape. Dat kon helemaal niet. Ducttape en een regenpijp. Hahaha. Niks hahaha. Het ding vloeide vier jaar lang zonder problemen alle regen af die er maar uit de lucht viel, tot een brand een abrupt einde maakte aan de kantine, en dus ook de ducttapepijp. Tegen een vlammenzee is zelfs ducttape niet bestand.

Uit bovenstaande voorbeelden blijkt wel dat veel mensen ducttape onderschatten, terwijl het de oplossing voor zoveel problemen is. Eigenlijk zou je het altijd bij de hand moeten hebben. Helaas is de gemiddelde broekzak te klein om een rol ducttape te herbergen. Daarom werk ik aan een soort holster waar precies één rol ducttape inpast, zodat iedereen binnenkort als een ducttapecowboy over straat kan. Heeft er iemand een probleem, dan is er altijd ducttape in de buurt. Dat gaat levens redden! Echt waar.

Nou ja, u zult me waarschijnlijk wel weer niet geloven. Maar denk tenminste nog eens aan dit stukje terug als er op straat, zomaar uit het niets, een dakpan op uw kop valt. Met ducttape was dat niet gebeurd!

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “Mensen die ducttape onderschatten”