Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten. Deze keer slechts twee berichten.

UEFA: ‘Bij volgende EK makaken, volkszangers en moestuintjes op achterlijn’

Afgelopen dinsdag werd bij de wedstrijd Engeland-Oekraine een geldig doelpunt van Oekraïne niet toegekend omdat de arbitrage niet zag dat de bal over de doellijn was. Om zulke situaties bij het volgende EK te voorkomen, wil de UEFA in 2016 naast de vijfde en de zesde official ook drie makaken en een volkszanger opstellen op de achterlijn. Om alle twijfel uit te sluiten, zullen er in de stadions ook moestuintjes in de buurt van iedere achterlijn worden aangelegd.

Volgens NOS-journalist Arno Vermeulen is het inzetten van makaken, volkszangers en moestuintjes niet de oplossing waar het voetbal op zit te wachten. ‘En de kans dat die makaken oerwoudgeluiden gaan maken, is natuurlijk ook heel groot’, aldus Vermeulen. Volks- en hitzanger Arie Ribbens is veel positiever. ‘Ik heb me al aangemeld. Het is voor mij de ideale kans eens voor een vol stadion op te treden. Bovendien ben ik toevallig ook nog eens heel goed met makaken. En ik heb groene vingers. Het kan eigenlijk niet beter!’

Om ervoor te zorgen dat de drie makaken en de volkszanger gedurende de hele wedstrijd op de achterlijn blijven staan, zullen ze door de UEFA met een camera in de gaten worden gehouden.

Mubarak laat weten: ‘Ik ben klinisch dood’

Hisni Mubarak, oud-president van Egypte,  heeft op een persconferentie in Sharm El Sheikh bevestigd dat hij klinisch dood is. Daarnaast maakte de gewezen dictator bekend dat hij dit seizoen te zien zal zijn in het tv-programma ‘Wie is de Mol?’. Op de vraag of hij ook een antisemitische hitsingle met Arie Ribbens op gaat nemen, antwoordde Mubarak ontkennend. ‘Nee’, zei hij.

Er gingen de afgelopen weken geruchten dat Mubarak niet klinisch dood was, niet mee zou doen aan ‘Wie is de Mol?’ en wél een antisemitische hitsingle met Arie Ribbens op zou nemen, getiteld ‘Liever klinisch dood dan een Jood’.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.