Spelerstunnelcamera

Het geluid van stalen noppen op een betonnen trap. Een mooier geluid bestaat er bijna niet. Zeker niet wanneer het een voetballer betreft die net uit het veld is gestuurd. Je hoort emotie in elke stap. Klik-klak-klik-klak-klik-klak-klik-klik-klak! En daarna het dichtslaan van een kleedkamerdeur. Heerlijk.  

Sinds afgelopen zondag hoeven de liefhebbers van dat geluid zich niet meer te verstoppen in een dichtbij de spelerstunnel gelegen kantoortje van de materiaalman, om daar met rooie oortjes aan de deur gekluisterd te luisteren, maar kan men rustig met het bord op schoot naar Studio Sport blijven kijken. In al zijn wijsheid heeft degene die verantwoordelijk is voor de beelden van de eredivisie besloten een camera op te hangen in de spelerstunnel.

Ik noem het de spelerstunnelcamera. Een veel belangrijker camera dan de nog steeds niet ingevoerde doellijncamera.

Dankzij de spelerstunnelcamera zagen we Stanislav Manolev na 42 minuten voetbal woedend de trappen van het Rat Verlegh Stadion in Breda afdalen. Het geluid van zijn noppen was heerlijk. Hij bonkte ook nog met zijn vuist op een muur en zei iets tegen de man die met hem meeliep. Het was niet te verstaan. Toch knikte de man begripvol. Het duurde maar een paar seconden, maar geen opgewachte spelersbus kon er tegenop. De crisis bij PSV gevat in een paar beelden. En bovendien: geluid van boos staal op beton.

Even later kreeg ook Robert Schilder van NAC rood. Hij liep minder Bulgaars-boos door de tunnel. Het was eerder een gelaten tred, maar ook dat is mooi om te horen en zien. Bij de wedstrijd Feyenoord-FC Utrecht liep Miquel Nelom na zijn tweede gele kaart zelfs nonchalant door de tunnel.

Zo zie je maar, iedereen heeft zijn eigen manier om na een rode kaart door een spelerstunnel te stiefelen. Het is goed dat te weten.

En dan hebben we nog maar drie uit het veld gestuurde voetballers de gang naar de kleedkamer zien maken. Er zullen nog velen volgen. Mario Balotelli bijvoorbeeld. Dat kan niet anders. En hij gaat daar een show van maken. Voor zijn loopje door de spelerstunnel gaan hele gezinnen thuisblijven. Hij gaat zeven iPads kapotgooien, smijt een al gereedstaande slagroomtaart in het gelaat van de man die nietsvermoedend met hem meewandelt naar de kleedkamer, en als kers op die slagroomtaart toont hij zijn vorstelijke, waarschijnlijk getatoeëerde, geslacht aan ons.

Het worden mooie tijden!

Dat er af en toe een doelpuntje niet wordt toegekend vanwege het gebrek aan een camera op de doellijn is bijzaak. Een vloekende Manolev in een tunnel, daar draait het om. En om de lul van Balotelli.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

5 reacties op “Spelerstunnelcamera”