Het mannetje dat meewandelt na een rode kaart

Bij een voetbalwedstrijd in het betaald voetbal zitten tegenwoordig heel veel mensen in de dug-out. Bij sommige wedstrijden in de Eerste Divisie zitten er vermoedelijk zelfs meer mensen in de dug-out dan op de tribune. Naast wisselspelers en een trainer zitten er ook mensen met een onduidelijke functie. Dit zijn mensen die vaak een snor hebben; ze dragen hun slechtzittende clubtrainingspak met trots. Je hebt geen idee wat ze precies doen in de dug-out. Ze zitten er maar. Een raadsel. Tot er een speler rood krijgt.

Als door een wesp gestoken veert het trainingspak met de man erin op. Blijkbaar moet de man nu iets doen. Maar wat? Veel hoeft er toch niet te gebeuren, zou je zeggen. De speler met rood moet het veld uit, dus misschien moeten er wat tactische omzettingen gedaan worden, maar dat is de taak van de trainer. Meer kan ik niet bedenken. Grote spanning maakt zich meester van mij. Wat gaat die man met die snor doen? Ik kruip in m’n tv. Nog enkele passen en de speler met rood is bij hem…Ja, daar is-ie. Nu zal ik achter het geheim komen van de man die een uur niets deed in de dug-out. Spannend!

Tja, hij loopt dus mee. Slaat een arm heen om de speler. Zegt wat troostende woorden. Opent de deur die toegang tot de spelerstunnel verschaft. Dat soort dingen. Ondertussen scheldt de speler hem de huid vol, omdat hij het niet eens is met z’n rode kaart. De speler schopt in de spelerstunnel nog iets dwars doormidden. Een beetje opgelaten kijken de oogjes boven de snor toe. Het trainingspak weet zich nog minder dan normaal een houding te geven.

Dan zegt het mannetje dat meewandelt na een rode kaart nog maar iets tegen de speler. Het maakt het er niet beter op. De speler scheldt nog harder; er komt zelfs speeksel in de snor van het mannetje dat meewandelt na een rode kaart. Snel opent hij de deur van de kleedkamer, dan zit zijn taak erop. Veters losmaken doet de speler zelf, evenals het piemeltje wassen. Daar hoeft de speler blijkbaar niet in begeleid te worden.

De man snelt weer terug naar z’n dug-out. Er kan natuurlijk elk moment weer een speler het veld uitgestuurd worden. En wat zou dat in godsnaam moeten worden als hij er niet zit om zich van zijn taak te kwijten?

Volg ons op Twitter of we sturen een mannetje naar uw huis dat de hele tijd met u meewandelt!

Één reactie op “Het mannetje dat meewandelt na een rode kaart”