Schuren in Puttershoek

Graag had ik een stukje geschreven over een man in Puttershoek met een plank die wel een likje verf kon gebruiken. De actualiteit vraagt helaas om een ander stukje. ‘Schuren’ is namelijk allang niet meer een stuk hout glad maken door er als een gek met een speciaal papiertje overheen te wrijven. ‘Schuren’ is, en nu ga ik het bericht quoten waardoor de actualiteit vroeg om een ander stukje, een ‘vorm van dansen, waarbij het mannelijke geslacht tegen het lijf van de vrouw schuurt…’

Dat mag niet meer tijdens de kinderdisco voor 12- tot 15-jarigen die wekelijks in Puttershoek wordt georganiseerd. Voor wie z’n topografische kennis niet helemaal op orde heeft: Puttershoek ligt onder de rook van Heerjansdam, een plaats waar de kindertjes er voor zover ik weet nog wel lustig op los kunnen schuren. Puttershoek was het echter zat, al die tegen de lijven van bakvissen schurende puberpenisjes.

Wie naast topografische kennis ook een inbeeldingsvermogen ontbeert, en zich dus geen voorstelling kan maken van hoe het er precies aan toe gaat in Puttershoek, nog even een quote uit het bericht dat de inspiratie vormde voor dit stukje. U snapt dan ook gelijk waarom het de inspiratie vormde. Aan het woord is Leen Streefkerk (mooie naam!), eigenaar van de disco waar het geschuur plaatsheeft: ‘Jongens doen een condoom om en gaan dan zo hard tegen de meisjes aanschuren, dat zij klaarkomen in hun broek.’

Zo. Dat ging in uw tijd wel anders hè? Jezelf klaarschuren, het is in Puttershoek zo’n fenomeen dat na elke kinderdisco de condoomautomaat leeg is, zo zegt Streefkerk. Hij stelt daarom nu paal (hehe) en perk aan het schuren; bewakers gaan toezien op het verbod. Ja, bewakers gaan 12- tot- 15-jarige Putterhoekse penissen in de gaten houden tijdens de kinderdisco. Een hondenbaan lijkt me, steeds ruiken aan kruizen die al dan niet een klaargeschuurde penis herbergen.

Het meest heb ik echter te doen met de goedwillende schuurders, die door de pubers uit Puttershoek nu toch min of meer in een kwaad daglicht gesteld worden. Wat bijvoorbeeld te denken van bodypainters. Mensen gaan straks, hoe je het ook wendt of keert, heel raar kijken wanneer die voor het bodypainten gewoon even voorzichtig met hun ballen over het te beschilderen lichaam heen bewegen. Terwijl dat, net als het schuren van een plank, het resultaat alleen maar ten goede komt.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

12 reacties op “Schuren in Puttershoek”