Kassa: ‘TROS Radar volksverlakkerij’

TROS Radar bedondert op grote schaal onschuldige tv-kijkers. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat het VARA-consumentenprogramma Kassa deed naar de gang van zaken bij de uitzendingen van het populaire televisieprogramma van Antoinette Hertsenberg. ‘Niets is wat het lijkt bij Radar’, licht Kassa-presentatrice Brecht van Hulten toe. Aanstaande zaterdag staat de gehele uitzending van Kassa in het teken van de misstanden bij Radar.

Kassa is niet over één nacht ijs gegaan bij het onderzoek. Maandenlang zat een team van redacteuren elke maandagavond stipt om vijf voor half negen klaar om de uitzending van Radar te bekijken. ‘We wilden het programma ook graag met een verborgen camera filmen, maar daar kregen we geen toestemming voor van de directeur van de VARA. Volgens hem werd het programma al met genoeg niet verborgen camera’s gefilmd’, aldus Van Hulten.

Bij het team redacteuren dat elke maandagavond naar Radar keek, ontstond voor de eerste keer het vermoeden dat er iets niet helemaal in de haak was toen een testpanel een 5,9 gaf aan de saucijzenbroodjes van de HEMA. ‘Wij hebben al eerder saucijzenbroodjes getest en bij ons kwamen die van de HEMA uit op een 6,3. Het kan toch niet zo zijn dat er tussen de uikomsten van twee testpanels een verschil van vier tiende punt gaapt’, verklaart Van Hulten.

Wat er verder aan het licht is gekomen, wilde Van Hulten nog niet kwijt. ‘Ik kan alleen nog zeggen dat we erachter zijn gekomen dat Antoinette Hertsenberg haar haar blondeert. Je reinste volksverlakkerij. Voor de rest moet iedereen zaterdag maar kijken.’

De redactie van Radar reageerde op de aantijgingen door te melden dat zij ook al een tijdje bezig zijn met een onderzoek naar de praktijken bij Kassa. De redactie vermoedt namelijk dat Felix Meurders het programma sinds zijn zogenaamde afscheid in een Brecht van Hulten-pak presenteert. ‘Dat trucje is heus niet alleen voor Wendy van Dijk weggelegd’, aldus een redacteur die anoniem wenst te blijven.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

5 reacties op “Kassa: ‘TROS Radar volksverlakkerij’”