Parende schildpadden

Vorige week zag ik op internet een filmpje waarbij een reuzenschildpad werd gewogen door de sterkste man en de sterkste vrouw van Letland. De Ted en Teddelientje van der Parre van Letland pakten het gevaarte op en legden hem zo met z’n schild op een rode weegschaal. Het meest opmerkelijke aan dit filmpje was dat het wegen van een schildpad schijnbaar niet mogelijk is zonder dat er een enorm bloemstuk op je hoofd bevestigd is. Alleen dat kan de aanwezigheid van een groenzone op het hoofd van de sterkste vrouw van Letland rechtvaardigen.

Sterke vrouw met bloemstuk op het hoofd

Omdat mijn honger naar filmpjes over schildpadden nog lang niet gestild was na te hebben gekeken naar een levende struik die een schildpad op haar rug legde, navigeerde ik enkele dagen later heel handig richting YouTube.com. Daar kwam ik al vrij snel terecht bij een filmpje dat ‘Artis schildpadden paring’ heette. Dit kon wel eens een filmpje gaan worden waarin ik twee neukende schildpadden te zien kreeg, dacht ik enthousiast. Ooit had ik in een aflevering van Zomergasten al eens gezien hoe een mol klaarkwam, dus dit wilde ik ook wel zien.

En ja hoor, al na een paar seconden besprong – voor zover we daar bij de schildpad van kunnen spreken – de grotere mannetjesschildpad het langs de oever van een vijver gereedstaande, veel kleinere, vrouwtje. Bijna raakte ze te water door de brute kracht van het mannetje. Gelukkig ging het net goed. Maar echt van harte leek het nog steeds niet te gaan. Met haar pootjes half in het water liet ze het over zich heen komen, maar je zag aan alles dat ze liever gewoon wat in het gras was blijven liggen. Apathisch, dat is het eerste woord dat in me opkomt bij het kijken naar het copulerende schildpaddenvrouwtje. Kortom, een slecht optreden, dat het imago van de schildpad bepaald geen goed doet.

Dan het mannetje. Hij bedreef wel vol overgave de liefde. Het zag er misschien allemaal niet zo spectaculair uit, maar je zag tenminste dat hij z’n best deed. Zo zorgde wat nekacrobatiek ervoor dat hij z’n partner aan kon kijken tijdens de daad. En hij maakte geluidjes. Af en toe bewoog hij zelfs heel geil z’n tong over z’n lippen. Hij probeerde er echt wat van te maken, ondanks z’n logge lijf en dat onhandige schild. Ik vind dat een complimentje waard. Heel goed geneukt, schildpad! Dat mag ook wel eens ergens opgeschreven worden.

Parende schildpadden:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=HypMgWDD70s

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.