Een rechts geluid door Bim Wosboom: Help, ik radicaliseer!

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal hippies zijn die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek en onversneden rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Poe poe, het was me het weekje weer wel. Wat een doorgedraaide Noorse closet-homosexual al niet voor elkaar kan krijgen! Het vijf keer noemen van le grand Geert in een 1500 pagina tellend epistel waar het pathetische zelfmedelijden en narcisme vanaf druipt, is voor de Nederlandse progressieve intelligentsia aanleiding om iedereen die de islam niet zo leuk vindt als klassenvijand te bestempelen.

Gerard Spong spande daarbij de kroon. Nu acht ik Spong zelf wellicht een van de meest onbetrouwbare en moreel corrupte sujetten van Nederland (iemand die van zichzelf vindt dat hij een ‘staalharde ethiek’ heeft om vervolgens copieus te gaan dineren van het bloedgeld waar de misdadigers zijn riante honorarium mee voldoen), maar zo bont als onze gepigmenteerde naaktlopert maakten weinig het. Iets met bloed op de lippen en bizarre verzoekschriften aan het EHRM. Enfin, u kunt het googlen, ik ga er geen woorden aan vuil maken.

In opzichtig revanchisme grossierend waren ze daar weer: Cohen, Van Thijn, Albayrak. Ach ja, mr. Rooibos himself, Ed van Thijn (toch knap dat iemand van zijn Joodse afkomst zijn beroep kan maken) en Albayrak (klaarblijkelijk niet zo druk met het dubieuze webfora afstruinen naar bronnen die de Armeense genocide ontkennen) vonden “natuurlijk” dat de PVV niet schuldig was, maar…en presto, daar kwam weer een meelijwekkende riedel over klimaat en het melodramatische “woorden doen er toe!”. In dit geblaat stonden zij niet alleen; de progressieve reaguurders en “opiniemakers” (hahahaha!) buitelden over elkaar in barok gemoraliseer en opgeheven vingers.

Nogal gratuit, komend uit de mond van figuren die voorheen verkondigden dat de daders van 9/11 natuurlijk fout waren, maar dat Amerika er wel om vroeg. Net als die Theo van Gogh met zijn kwetsende taal. Of die een partij aanhangen waar tot voor kort senatoren van waren die hun opleiding bij al-Fatah genoten en bewondering voor de Baader-Meinhof Gruppe ook niet onder stoelen of banken staken. Of van een partij houden die de rode ster van de RAF met een knipoog in het logo voert.

Misschien “doen woorden er ook wel toe”. Aan de andere kant, het alternatief is nog minder aanlokkelijk, hetgeen ik vorige week al heb betoogd. En als onze rooie troika het meende, dan zouden ze dat ook zeggen met terugwerkende kracht over de affaires Kosto, Janmaat, Fortuyn et al. Dat doen ze natuurlijk niet, maar goed. Alle woorden kunnen er toe doen. Helter Skelter, the Catcher in the Rye, das Kapital en ga zo maar door.

Toevallig was onze gaylord wanna-be Tempelier (beetje teveel uren Assassin’s Creed geklokt) aangelokt door het idee dat Noorwegen op het punt stond een islamitisch-socialistisch emiraat te worden. Maar voor hetzelfde geld had zo’n figuur zich tot de islam bekeerd of was hij een tweede Tanja Nijmeijer geworden. Voor het geval onze joop.nl en VN lezende moeilijke brillen het vergeten waren: geen enkele ideologie heeft het monopolie op gewelddadigheid.

(Daarnaast, van wat een bizarre hubris getuigt het om te denken dat wat zich op de vierkante millimeter in Nederland afspeelt, van doorslaggevende invloed in Noorwegen is. Over provincialisme gesproken!)

Ach, zelfs van mijn favoriete gedachtegoed (te weten: het klassiek-liberale Verlichtingsfundamentalisme) zijn er excessen geweest – een republikeinse scheerbeurt geleverd door Robespierre schijnt ook geen pretje te zijn geweest. Ik maak er geen gelovige minder belachelijk om. Ik blijf het mijn politieke doel vinden het socialisme en de PvdA in het bijzonder te bestrijden. O jee, zei ik bestrijden?

Help, ik radicaliseer!

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

6 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Help, ik radicaliseer!”