Een rechts geluid door Bim Wosboom: Klimaat

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal hippies zijn die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek en onversneden rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Kennelijk kennen nogal wat mensen totaal geen schaamte. Vallen er bijna honderd doden door een extremist ter rechterzijde, dan kan men niet de beschaving opbrengen om afschuw uit te spreken over de daad, waar acht men de kans rijp om rechts c.q. de PVV de schuld in de schoenen te schuiven.

Bloedbaden aangericht door zeloten van welke overtuiging dan ook zijn legio. Dat zullen ze altijd blijven. Wie denkt dat lief en genuanceerd denken dit soort figuren niet tot hun daden brengt, die draait zich een rad voor de ogen. Ze lezen de Turner Diaries, de Koran, de Bijbel, Das Kapital, the Catcher in the Rye, keken A Clockwork Orange of ze luisteren naar Marilyn Manson en Ozzy Osbourne. Dus tenzij je alles gaat verbieden en de mensheid collectief een lobotomie aandoet zullen er altijd moordenaars, verkrachters en tirannen zijn.

Jezelf wijsmaken dat genuanceerd de NRC lezen, Oerol bezoeken en knotsgekke twibbons tegen bezuinigingen op cultuur daden van terreur en geweld voorkomen, en dat het klimaat van de interwebs dit soort figuren tot hun daden aanzet; dat kan je werkelijk niet menen. Of je bent van het soort dat denkt: kort rokje = vragen om verkrachting. Of je bent moreel zo ver van het padje af in je drang om de juiste mening te hebben dat je je tot dit soort laagheden wendt.

Ik woon liever in een land waar we elkaar op internetfora de tyfus wensen, A Clockwork Orange om 20.00 uur uitgezonden wordt en Pim Fortuyn met Hitler wordt vergeleken, dan dat men met angst en beven vreest te zeggen wat men meent. Live free or die. En ja, er staan altijd randdebielen en zeloten, fundamentalisten en psychopaten, nazi’s, islamisten, communisten en ga zo maar door op die moorden voor hun zaak. Dat is allemaal erg genoeg.

Moreel verontwaardigd loeien over het klimaat is een misselijkmakende schaamlap om je eigen gelijk te halen over de rug van tientallen slachtoffers. Have you no shame, sir?

 

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Klimaat”