Hyenadrol gevonden

Ik stel mezelf vaak teleur. Met name over de dingen waar ik om moet lachen. Het liefst zou ik alleen maar lachen om hele ingewikkelde en goed doordachte grappen van Freek de Jonge. Zoals laatst bij die cultuurmanifestatie, toen hij de avond opende met: ‘Dankzij de EO kunnen we zelfs op een christelijke tijd beginnen’. Helaas, het zit er niet in. Dat bleek maar weer toen ik gisterochtend de kop ‘Hyenadrol gevonden op 2e Maasvlakte’ las op teletekstpagina 101 en er wel een glimlach op mijn gezicht verscheen.

Zet ergens drol in en ik moet blijkbaar lachen. Zeker in dit geval. Hyenadrol, hoe vaak kom je dat woord nou tegen? Niet vaak, zeker niet in combinatie met ‘2e Maasvlakte’. De 1e Maasvlakte had eigenlijk al niks met hyena’s en hun uitwerpselen te maken, laat staan de 2e. Nu dus wel. Dat kon in mijn ogen twee dingen betekenen, die ik de volgende alinea met u zal bespreken.

Ten eerste kon er een hyena uit diergaarde Blijdorp ontsnapt zijn, die vervolgens naar de 2e Maasvlakte was gewandeld om juist daar zijn gevoeg te doen. Erg onwaarschijnlijk. Hyena’s poepen niet graag op vlaktes, het zijn meer reliëfpoepers. Blijft alleen optie twee over: iemand is het hyenaverblijf van diergaarde Blijdorp binnengedrongen, heeft daar een drol in een doosje gestopt, en heeft die op de 2e Maasvlakte weer teruggegeven aan de natuur. Vind ik plausibel. Er gebeuren wel gekkere dingen. In dit verband hoef ik u alleen maar op het kapsel van Gertjan Verbeek te wijzen.

Nou, voor de vorm toch maar even de drie getallen op mijn afstandsbediening ingetoetst die me naar de pagina over de hyenadrol zouden navigeren. Bleek het toch nog om iets anders te gaan. Het was een prehistorische hyenadrol van zo’n 50.000 jaar oud. Eerst was ik toch een beetje teleurgesteld. Even later verkeerde ik echter alweer in een euforische stemming. Ik had er nog eens even goed over nagedacht; een nieuwe wereld ging voor me open.

Ik moest namelijk denken aan de hyena achter de drol. Die zat nu ergens in de hyenahemel en het enige wat nog van hem over was op planeet aarde was een drol. Een fijn idee. Herinnerd worden aan een drol. Niet veel mensen of dieren kunnen dat zeggen als ze een functioneringsgesprek met God hebben. Je laat echt iets achter op aarde. Het gaat Gordon ook overkomen na z’n dood. Zijn oeuvre laat zich toch het beste vergelijken met een drol, vind ik.

Volg ons op Twitter of we leggen een hyenadrol bij u in de tuin!

 

 

5 reacties op “Hyenadrol gevonden”