Het haar van Verbeek

Gert-Jan Verbeek doet het met Heracles boven verwachting goed. Op moment van schrijven staat Heracles vijfde op de ranglijst.  Met voetballers als Willy Overtoom en Mark Looms een prestatie van formaat. Wat zo mogelijk een nog grotere prestatie van formaat is, is het kapsel van Verbeek. Het laat zich het best vergelijken met een onder de grasmaaier geraakte bundel strotouw. Dit is wonderlijk, temeer daar Gert-Jan Verbeek bekend staat als een ijdel man die meer tijd in het krachthonk doorbrengt dan zijn spelers. En dat zijn, met Verbeek als trainer, heel wat uurtjes.

De conclusie moet dus zijn: Verbeek vindt zijn haar oké. Hij staat ’s ochtends voor de spiegel, doet er zijn speciale haarproduct in, friemelt wat en is tevreden. Ongelofelijk maar waar. Een veel gehoorde kritiek op Verbeek tijdens zijn periode bij Feyenoord was dat hij geen tegenspraak duldde. Hij gaat zijn eigen scheve gang. Zo moet het ook met zijn kapsel zijn gegaan. Verbeek heeft kind noch kraai. Dus ook thuis wordt hem niet haarfijn uitgelegd dat hij er als een mongool bijloopt.

 Ik vind het eigenlijk wel een fantastisch gegeven dat iemand die zo ijdel is als Verbeek al zijn sportschoolinspanningen teniet weet te doen door er bij te gaan lopen als een pak stro in een centrifuge. Verbeek gaf na zijn dienstverband bij Heerenveen te kennen overal wel aan het werk te willen. Hij had alleen rekening te houden met zijn huisdieren. Een gezin of een vriendin had ‘ie niet. Men zegt dat je na verloop van tijd op je huisdieren gaat lijken. Als dit klopt dat heeft Verbeek een 56-jarige kinderboerderijpony en een verongelukte wasbeer als huisdier.

Wat ook nog een mogelijkheid is, is dat de lustkapper eindelijk zijn muze heeft gevonden in de persoon van Gert-Jan Verbeek. Gert-Jan, toch al het zuinige type getuige dit artikel, vond het wel prima dat een man in kennelijke staat van opwinding zijn haar voor niks zou knippen. Stel je toch eens voor, helemaal gratis.

Wat tot slot helemaal opvallend is, is het gegeven dat Gert-Jan zowel bij Haarenveen en Haaracles uitstekende resultaten boekt met duidelijke pieken. Terwijl hij bij Feyenoord juist met zijn handen in het haar zat.

28 reacties op “Het haar van Verbeek”