Nummertje

Om duidelijkheid aan te brengen in een antwoord dat uit meerdere componenten bestaat, kan men ervoor kiezen middels een getal aan te geven met welke component van het antwoord diegene op dat moment bezig is. Minister-Penis Balkenende maakt hier vaak gebruik van: “Daarom moeten we niet spreken in termen van dat ik me overal probeer uit te lullen doordat ik hele ingewikkelde zinsconstructies gebruik, da’s ’s één. Twee is dat het ook niet bewezen is dat ik wel heel snel praat, maar eigenlijk niks zeg”.

Een vervelende manier van praten, dat in termen van….. Hij gebruikt het te pas en te onpas. Wat een zegswijze is voor het feit dat-ie het eigenlijk alleen maar te onpas gebruikt. Het zou mij niet verbazen als-ie ook thuis bij Bianca zo praat. “Ik wil niet spreken in termen van dat ik aan de beurt ben om de vuilnis buiten te  zetten”  of dat hij ’s avonds in bed met zo’n rode bal in z’n mond iets probeert te zeggen als: “In termen van mij met een voorbinddildo van achter nemen, ga je nu wel iets te ver Bianca…..Bianca? Au..Au….potverdikkie!” Ja, in deze door mij bedachte situatie is het er mij eentje, die Bianca Balkenende.

Haar man verdient het dan ook, met z’n verschrikkelijke taalgebruik. Dat….da’s één. Twee….begint namelijk ook behoorlijk op de zenuwen te werken wanneer het voor de vijfde keer in tien minuten voorbijkomt. Wel is het nog altijd beter dan een bijdrage beginnen met ten eerste…en vervolgens nooit meer een ten tweede… te berde brengen. Dit gebeurt heel vaak; al deze mensen moeten verplicht op opsommingscursus bij de in zichzelf pratende, biljartende, homofiele, Italiaanse kapper Albert Spaghetti uit Samson en Gert. Een vrij zware straf……

Geachte lezers, even geduld graag; er klopt hier  iemand op de deur – dat zal wel komen omdat de bel het niet doet- ik doe even open………………………………………….Zo, het was een homofiele Italiaande kapper die me zei dat het ten eerste Albertoooooooooooooo is en hij ten tweede geen homoseksueel is. Waarvan akte. Excuses voor het ongemak. Ik ga weer verder……   

……Het ergste op dit gebied is echter het gebruik van het woord nummertje voor een letter. Dit hoorde ik Ali ‘nummertje’ B laatst doen. Uiteraard niet in de context van een debat, maar bij een tv-spelletje. Ali is tegenwoordig namelijk de hippere vorm van Bart Chabot en zit derhalve in elk panel dat iets moet raden. Ik meen dat Ali in dit geval de juiste puberzoon uit een stel ongeïnteresseerde jongemannen moest pikken. Hij koos voor nummertje D. Juist op dat moment had presentatrice Caroline Tensen hem op z’n nummer moeten zetten. Helaas is Caroline ook al onuitstaanbaar en gebeurde dit dus niet.

5 reacties op “Nummertje”