De hersens van Wilders

Ik had me voorgenomen om niks over Geert Wilders te schrijven tijdens deze verkiezingscampagne. Hij is een penis en ik hoop dat iedereen die dit leest ook die mening is toegedaan. Meer wou ik er in eerste instantie niet over zeggen. Vandaag wilde ik echter plotseling toch nog iets kwijt over Geert. Omdat ik me ook aan m’n voornemen wil houden volgt hier een move die alleen een politicus kan volgen: dit stuk gaat niet over Wilders, maar over de hersens van Wilders.

Het zijn rare dingen, die hersens van Wilders. Zo bestaan ze niet uit een linker- en een rechterhelft, maar uit twee rechterhelften. Wie goed kijkt ziet dat Geert, als hij staat, loopt, of zit, altijd een beetje naar rechts overhelt. Dat komt dus door die twee rechter hersenhelften. Er groeit ook gek haar op de hersens, maar dat was u waarschijnlijk al wel een keer opgevallen.

De hersens van Geert zorgen er natuurlijk ook voor dat Geertje al die gekke dingen zegt. Volgens veel media zorgen ze er ook voor dat Geert in het debat z’n mannetje staat. Dat ben ik niet met de media eens. Waarschijnlijk verschillen onze opvattingen over waar een debat aan moet voldoen. Volgens media is dat zo hard mogelijk, het liefst dwars door iemand anders heen, je eigen puntje door een microfoon schreeuwen. Volgens mij is dat luisteren naar en ingaan op anderen, zodat er iets constructiefs tot stand komt.

Waar de media en ik het af en toe wel over eens zijn, is dat de hersens van Geert hem soms wel hele gekke en onlogische dingen laten zeggen. Dat is er ook de reden van dat ik dit stukje over ze schrijf.

Nu zult u wel denken, heeft……pardon, hebben de hersens Geert weer iets ongenuanceerds over de moslims laten zeggen? Dat zij de schuld zijn van de olieramp in de Golf van Mexico, of dat de moslims dat meisje in Peru vermoord hebben, of dat de massa-immigratie (ook al zo’n lekkere angstaanjagende term uit de hoge hoed van de hersens) de oorzaak is van de bevolkingskrimp in Noordoost Nederland. Het had allemaal gekund. Zelfs het laatste voorbeeld. Als gezegd; het zijn rare dingen, die hersens van Geert.

Dit keer had het echter niet met de moslims te maken. De hersens van Geert hebben via de mond van Geert gereageerd op de woorden van Joop Cohen dat de rechtstaat bij Geert Wilders niet in goede handen is. Dan moet je dus net bij de hersens van Geert zijn. Woest worden ze wanneer hun spreekbuis zo wordt benaderd. IJverig pompt het hart van Geert dan liters bloed naar de kwabben om Joop eens te laten weten hoe de hersens van Geert daar precies over denken.

De hersens van Geert vinden dat namelijk een schande. Door zo’n opmerking zouden er wel eens types kunnen zijn die een kogel door de hersens van Geert zouden kunnen gaan schieten. Nee, iemand een gevaar voor de rechtstaat noemen dat kan echt niet! Levensgevaarlijk is het volgens de hersens. Zoiets doe je gewoon niet.

Wat de hersens van Wilders nog meer doorseinden naar de mond van Geert tijdens dit interview? Nou gewoon, dat de PvdA zelf een gevaar voor de rechtstaat is natuurlijk. Rare jongens, die hersens. Blijkbaar bevindt het kortetermijngeheugen zich in de linkerhersenhelft. 

 

9 reacties op “De hersens van Wilders”