Reputatieschade Patricia Paay

Ze was alweer een tijdje niet in het nieuws geweest en daarom is ze boos op SBS6. Niet vanwege al die kutprogramma’s die de campingzender op de buis brengt. Nee, daar maakte ze zelfs lange tijd onderdeel van uit. Nu is ze naar RTL gegaan en daarom denkt Patricia Paay dat SBS haar in een kwaad daglicht wil stellen: Shownieuws meldde dat ze met haar nieuw vlam, een jongetje van twaalf, in een parenclub was beland.

Dat was wel waar, maar volgens Paay betrof het een zakelijke afspraak, en had ze niet de beest uitgehangen met haar nieuwe speeltje, zoals Shownieuws wel had gemeld. Een zakelijke afspraak? Zou laaf Paay, in navolging van laaf Holle Bolle Gijs in de Efteling, met een prullenbak in een parenclub gaan staan? Alleen dan natuurlijk niet ‘papier hier’ roepend maar iets met‘tissues’.

Volgens shownieuws dus niet. Volgens shownieuws heeft ze een flink portie seks gehad in de parenclub. Door dit zo naar buiten te brengen zou Paay reputatieschade hebben opgelopen. Ze zou SBS aan willen klagen wegens smaad en dan de lieve som van 250.000 euro eisen van SBS.

Dit lijkt me nou typisch een rechtszaak die de rechter tussen een broodje kroket en een glaasje melk door, tijdens de lunch af kan doen. Zo gauw die Paay begint over reputatieschade moet-ie heel hard gaan lachen. De melk moet door z’n neus naar buiten komen en de stukken kroket moeten vanwege z’n lachstuip zo op die dichtgeplamuurde kop van Paay terechtkomen. Reputatieschade, laat me niet lachen.

Tuurlijk, iedereen kan reputatieschade oplopen, maar bij types als Patricia Paay moet er dan wel wat anders aan de hand zijn dan een vermeende, wilde vrijpartij in een parenclub. Zoiets ligt geheel in de lijn van haar persoonlijkheid. Het bericht bevestigt haar reputatie en schaadt deze zeker niet. Niets aan de hand dus.

De rechter zou SBS alleen een boete op kunnen leggen wanneer Shownieuws per abuis zou melden dat Paay geheel belangeloos en zonder een camerateam om haar heen naar Afrika is vertrokken om zuster te worden in een Soedanees veldhospitaal. Ook als Shownieuws meldt dat Paay is betrapt op oprechte interesse in iets anders dan iets wat met haarzelf te maken heeft, zou dat een reden kunnen zijn voor justitieel ingrijpen. Deze zaken zouden werkelijk de reputatie van Patricia Paay als onuitstaanbaar wijf kunnen schaden.

10 reacties op “Reputatieschade Patricia Paay”