Nieuwe Muur

Kraaij jr., nog niet in strak pakje.
Kraaij jr., nog niet in strak pakje.

In Berlijn wordt vandaag gevierd dat de Berlijnse muur twintig jaar geleden is gevallen. Zo is er een rij grote Dominostenen van anderhalve kilometer lang neergezet op de plaats waar vroeger de Muur stond. Een mooi symbool natuurlijk, een rij stenen die gedoemd is om te vallen op een plek waar ooit een muur, en daarmee ook een totalitair regime, viel. Zonder het te weten hebben de Duitsers ons echter met dit symbool een uitgelezen kans gegeven om ons te ontdoen van een groep die op dit moment de maatschappij danig ontwricht: het SBS-volk.

 Want waar ergens een rij Dominostenen op het punt van omvallen staat, verzamelt zich een leger van SBS-figuren. Onder aanvoering van generaal Kraaij jr., die de troepen populistisch toespreekt in z´n strakke pakje, nemen ze bezit van Berlijn. Nu hoeven we alleen nog maar  te zorgen dat ze aan één kant van de stenenrij terechtkomen; snel een paar vrachtwagens cement leegstorten en we zijn voor altijd van ze af. Geen ´Hole in the Wall´ meer. Slechts Kraaij vliegt nog af en toe over de Muur. Om zich kapot te laten maken door Johan Derksen.

6 reacties op “Nieuwe Muur”