Maurice de Hond gaat gevoel peilen

Opiniepeiler Maurice de Hond is bezig een radicale omslag in zijn peilingsmethodes door te voeren. Hij wil niet langer de mening van mensen over een bepaald onderwerp weten, maar vragen welk gevoel ze erbij hebben.

‘Dan vraag ik dus niet op welke partij ze zelf zouden stemmen als er nu verkiezingen zouden zijn, maar naar hun gevoel over wat de grootste partij gaat worden?’, legt De Hond uit. ‘Steeds meer mensen klaagden bij me dat ze niks over de mening van anderen te zeggen hadden. Dat hoop ik op deze manier te ondervangen. Maar het is slechts een tussenstap’, vervolgt De Hond.

Uiteindelijk wil De Hond namelijk dat er helemaal geen mensen meer aan zijn peilingen te pas komen. ‘Het doel is om het gevoel van de mensen helemaal te doorgronden zodat ik zelf precies aanvoel wat ze op dat moment vinden. Mensen klagen namelijk ook bij me dat het hele peilgebeuren ze te veel tijd kost, maar ze willen wel hun mening blijven geven. Voor mij is het uiten van mijn gevoel als opiniepeiling een behoorlijke kostenbesparing. Een win-winsituatie dus.’

De Hond is behoorlijk enthousiast over de kans van slagen van zijn nieuwe plannen. ‘Ik heb zo’n gevoel dat het een enorm succes gaat worden. Dus dan kan het al bijna niet meer misgaan.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

32 reacties op “Maurice de Hond gaat gevoel peilen”