Bobbbejaanland wil minderjarige asielzoekers opvangen

Bobbejaanland overweegt een aantal in Nederland en België tussen wal en schip belande minderjarige asielzoekers een verblijfsvergunning te geven. Een woordvoerder van Bobbejaanland laat weten in eerste instantie ruimte te hebben voor een paar honderd vluchtelingen.

In het persbericht dat de pretparkstaat heeft doen uitgaan, staat dat de minderjarige asielzoekers ‘voor het luttele bedrag van 55 euro een heel jaar lang gebruik kunnen maken van fantastische attracties als de Speedy Bob en de Banana Batlle. Tevens kunnen ze al hun leed even vergeten tijdens de weergaloze goochelshows en de leuke knutselworkshops. Een bezoekje aan Bobbejaanland is een beleving die iedere minderjarige asielzoeker, of andere jongere, eens moet ervaren. Bobbejaanland, ’t plezantste land!’

De twaalfjarige Somaliër Hilam Ghawezi, die al sinds 2006 in Nederland is, hier naar school gaat, maar nu toch uitgezet dreigt te worden, wil graag gebruikmaken van het aanbod. ‘Het lijkt me vet cool in Bobbejaanland! Met de Aztek Express  en de Dino Ride! Ik heb nu een krantenwijk om te sparen. Hopelijk heb ik het geld snel bij elkaar.’

Er gaan geruchten dat de in België gelegen enclave, als de opvang van de minderjarige asielzoekers een succes blijkt, in 2020 een ploeg zou willen afvaardigen naar de Olympische Spelen in Tokio. ‘Als een landje als Saint Kitts & Nevis een equipe afvaardigt, waarom Bobbejaanland dan straks niet? De aanvraag voor een IOC-lidmaatschap ligt al klaar’, aldus de woordvoerder.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.