Boekendrop winegums

Voordat de Scholtens + DeSlegte – wat achteraf een prima naam was – in Groningen Polare werd, verbaasde ik me voor de deur al eens over het initiatief ‘De Boekkoerier’, een door de boekhandel op de kop getikt brommertje dat boeken bezorgde als ware het pizza’s.

Toen ik vorige week naar binnen ging om twee boeken te kopen, struikelde ik bij de ingang niet meer over de boekenbezorgbrommer. Blijkbaar hadden ze bij Polare ook ingezien dat het met een Italiaanse naam én brommertjes voor de deur wel heel dubieus zou worden allemaal.

Eenmaal bij de kassa, om de twee boeken af te rekenen, stuitte ik wel op de volgende stap die Polare volgens marketingmeneren dichterbij het uiteindelijke doel, werelddominatie (of gewoon weer wat meer boeken verkopen), moet brengen: boekendrop winegums.

€1,69 kostte een zakje van het spul. Dat vond ik nogal veel voor een klein zakje met chemische gelatinesnoepjes die met veel fantasie de vorm van een opengeslagen boek hadden. Ik werd er ook een beetje treurig van. Na het boekenbezorgbrommerdebacle lijken boekendrop winegums misschien een stap vooruit, maar alleen omdat ze bij Polare al met hun rug tegen de muur stonden.

Wat ik met die laatste cryptische zin eigenlijk wil zeggen: Polare, flikker die winegums in een boekenbezorgbrommer en rij ‘m van de pier bij Scheveningen. Nog vijf voetballers met een biografie en de zaken lopen vanzelf weer als nooit tevoren. Daar heb je die winegums helemaal niet voor nodig.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.