Een giraffenplaatje in plaats van een stukje over de Zwarte Pietendiscussie

Ik heb geprobeerd een stukje te schrijven over de Zwarte Pietendiscussie, maar ik kwam er niet uit. Na ieder woord dat ik erover schreef, wilde ik een halfuur douchen. Ik voelde me vies; ik schaamde me. Maar ik voelde me ook onmachtig, omdat ik blijkbaar niet mijn mening – die ik helaas wel degelijk heb – op een beetje lollige wijze kon formuleren.

Geen stukje dus. Wel een conclusie: Sinterklaas en Zwarte Piet zijn gekaapt door extremisten, zoals bijna alles in dit land op den duur ten prooi valt aan idioten – daarmee bedoel ik jullie, racisten die te dom zijn om te leven, maar ook jullie, racismeroepers als er ergens alleen maar een bakje met peprnoten op tafel staat. Dan nu het giraffenplaatje, anders wordt het straks toch nog een stukje over de Zwarte Pietendiscussie.

83 reacties op “Een giraffenplaatje in plaats van een stukje over de Zwarte Pietendiscussie”