Ruilen Zonder Huilen en Peter Scheele

Eigenlijk zou dit stukje gaan over mensen die proosten met ijscohoorntjes – dat gebeurt, wellicht een andere keer meer over dat fenomeen.

Maar juist op het moment dat ik bijna de eerste zin van het stukje wilde typen, kreeg ik een mail binnen. Ik keek en zag dat @rlnzndrhln me nu volgde op Twitter. Met klinker is dat Ruilen Zonder Huilen. De biografie van het account luidt: Een soort Marktplaats, maar dan voor ervaringen. Er stond ook een link in de twitterbio. Mijn stukjesschrijfhart ging direct sneller kloppen. De ijshoorntjes konden de ijskast weer in.

De link stuurde me naar de Facebookpagina van Ruilen Zonder Huilen. ‘Ruil bijvoorbeeld een kookles tegen een scubaduik-sessie’, was zo ongeveer de eerste zin die ik daar las. Een stukje daaronder: ‘De Dutch Design Week staat weer voor de deur en deze persoonlijke gids heeft alles in huis om je helemaal onder te dompelen in het beste van eigen bodem op ontwerpgebied. Sni-sna-snel taggen dus, anders ga je vet achterlopen bij het maandagochtendkoffieautomaathaalmoment.’

En: ‘Gezocht: enth. (semi-)creatieveling die zijn/haar tekenvaardigheden op intuïtieve manier wil bijspijkeren. Ben jij degene die warm loopt van de geur van potloodschaafsel  en penseelgestrijk? Tag me voor een minicursus barstensvol inhoud. Postuur: maakt niet uit. Kleur ogen: om het even. Geslacht: man of vrouw. Of hermafrodiet.’

Naast dat ik me afvroeg hoe je precies moet warmlopen van de geur van potloodschaafsel en penseelgestrijk voelde ik ook moordneigingen opborrelen. Ik moest even sni-sna-snel iets anders gaan doen, voor ik vet over de rooie zou gaan. Wat een stelletje overdreven blije eikels, daar op die Ruilen Zonder Huilen-pagina.

Na een kwartier te hebben gekeken naar de foto waarop Ed de Goeij in trainingspak van een glijbaan glijdt, was ik weer enigszins tot rust gekomen. Ik besloot uit te zoeken wie er achter dat Ruilen Zonder Huilen-gedoe zat.

Dat lukte. Ik vond de naam van Peter Scheele, volgens zijn LinkedIn-profiel een ‘creatief ondernemer’. Een beetje creatief ondernemer heeft natuurlijk ook een website. Daarop las ik onder andere het volgende:

‘Over God:  dat God een persoonlijk wezen is, die de oorzaak, het begin en de onderhouder van het heelal en het leven is.’

‘Over het ontstaan van deze wereld: dat het ontstaan van deze wereld een ander proces was dan het huidige bestaan ervan en het ontstaan daarom niet uit het bestaan afgeleid kan worden.’

En: ‘dat het leven begon met de creatie van van elkaar verschillende oervormen (een oerkat, een oerrund, een oerwolf, een oermens) uit welke alle variatie is ontstaan per type die we nu zien en in de fossielen vinden.’

Daarna deelt Peter nog wat van zijn gedachten over God en Jezus met ons. Maar ik hield het voor gezien. De oerkat, het oerrund, de oerwolf en de oermens; het waren voorlopig wel weer even genoeg ervaringen voor mij.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.         

43 reacties op “Ruilen Zonder Huilen en Peter Scheele”