Louis van Gaal – ‘Dat zei ik dus eigenlijk net al’

‘Meneer van Gaal, met de punt naar achter zag je dat de opbouw beter verzorgd was. Spelers als Van der Vaart en Strootman kwamen eerder aan de bal. De linies sloten ook veel beter op elkaar aan. Bent u dat met me eens, o zeer geachte bondscoach?’

‘Ja, dat zei ik dus eigenlijk net al. Ik was heel tevreden over de harmonicawerking in het elftal, zoals ik dat noem. Ik heb daar erg op gehamerd, op die harmonicawerking. Het is een belangrijk onderdeel van mijn filosofie, de harmonicawerking.’

‘Over filosofie en de punt naar achter gesproken. Was het niet Archimedes die zei “Geef mij een vast punt en ik zal de aarde bewegen”? ‘

‘Ja, dat zei ik dus eigenlijk net al. En dat van die Archimedes zei ik ook eerder al. Dat heeft allemaal te maken met de zwaarteveldsterkte. Dat vind ik ook erg belangrijk, zwaarteveldsterkte. Maar goed, daar zul je wel weer niet geïnteresseerd in zijn.’

‘Integendeel meneer Van Gaal, ik vind natuur- en scheikunde razend interessant. Het waren m’n lievelingsvakken op de middelbare school.’

‘Ja, dat zei ik dus eigenlijk net al.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

70 reacties op “Louis van Gaal – ‘Dat zei ik dus eigenlijk net al’”