Derk Bolt spoort verloren gewaande Facebookvriend op

Het begon een paar jaar geleden, met nog maar heel af en toe een like van een statusupdate door Sjoerd Franssen, maar al gauw hoorde Gerrit Baars helemaal niks meer van zijn Facebookvriend. Zelfs toen Baars een foto van zijn pasgeboren zoontje Sem op Facebook zette, bleef het stil. Televisiepresentator Derk Bolt spoorde Franssen na twee jaar digitale stilte op.

Baars kent Franssen uit zijn tijd als accountmanager bij Rabobank. ‘We werkten daar allebei zo’n zeven jaar geleden. Op een bedrijfsfeestje raakten we met elkaar aan de praat en de volgende dag heb ik ‘m uitgenodigd om Hyves-vrienden te worden. Dat ging heel goed. We krabbelden elkaar af en toe en hadden veel respect voor wat we beiden deden’, vertelt Baars.

In mei 2010 maakten de twee tegelijkertijd de overstap naar Facebook. ‘Dat ging in eerste instantie ook heel goed. Toen ik een nieuwe baan kreeg, likete hij dat gewoon en we reageerden soms ook op elkaars grappige foto’s, maar het werd wel steeds minder. Tot het op den duur helemaal stil werd. Zelfs als ik hem porde, reageerde hij niet meer. Daarop heb ik Derk Bolt ingeschakeld. Ik maakte me zorgen.’

Bolt kwam er via het nodige digitale speurwerk op Facebook achter dat Sjoerd Franssen inmiddels in Nieuwegein woont en van de muziek van Adele en katten houdt. Via een privébericht naar de broer van Franssen achterhaalde hij het woonadres van de spoorloze Facebookvriend.

Daar aangekomen, trof Bolt hem aan achter zijn laptop, zoekend naar schattige kattenplaatjes. Franssen vertelde dat hij tijdens zijn darmkanker door een diep dal was gegaan en zijn Facebook-activiteiten op een wat lager pitje had gezet, maar dat hij nu best zo af en toe een statusupdate van Baars wilde liken.

‘Als test heb ik de dag erna een cartoon van FC Knudde op mijn wall gezet. Ik weet dat Sjoerd daar van houdt. En ja hoor, een paar uur later kreeg ik een melding dat hij ‘m had geliket. Ik ben een gelukkig mens,’ aldus een emotionele Baars.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

96 reacties op “Derk Bolt spoort verloren gewaande Facebookvriend op”