PHILLIP!

Ter gelegenheid van welke prestatie van Phillip Cocu Frank de Boer precies de microfoon ter hand nam in een vol stadion weet ik niet meer helemaal zeker – volgens mij had Cocu net z’n honderdste interland gespeeld of nam hij afscheid als international. Maar de woorden die Frank de Boer sprak, maakten wel blijvende indruk. Niet eens de woorden zelf, meer het volume waarmee Frank ze uitsprak.

‘BESTE PHILLIP!’, toeterde Frank de Boer als eerste door de microfoon, waarna hij de gehele speech met overslaande stem door de microfoon bleef schreeuwen. Waarschijnlijk had het mannetje van het geluid tegen hem gezegd dat hij wel een beetje hard moest praten en niet zo binnensmonds mompelen zoals hij nog wel eens doet. De rest is geschiedenis.

Helaas is die geschiedenis nergens op Youtube terug te vinden – er worden honderdduizenden katten die iets geks doen geüpload, maar een schreeuwende Frank de Boer ho maar – maar gelukkig is er ook nog zoiets als een geheugen.

De woorden van Frank de Boer hebben zich daar voor altijd genesteld.

Gisteren zat ik in de bus. Een meisje was met haar moeder aan het bellen. Ze noemde de naam van ene Philip. Ik hoorde het en moest hardop lachen. In m’n hoofd schreeuwde Frank de Boer: ‘BESTE PHILLIP!’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

47 reacties op “PHILLIP!”