Medium Kiek

Jomanda, move over. There’s a new girl in town en ze heet Kiek, medium Kiek. Ik zag haar in een promotiespotje op ASTRO TV – vul hier een goed excuus in waarom ik daar naar keek, bijvoorbeeld: de afstandsbediening was gestolen door vijf eekhoorntjes die me met evenzoveel machinegeweren overvielen en aan de bank vast ducttapeten – en was meteen verkocht.

Eigenlijk al bij het horen van haar naam. Medium Kiek. Een uitstekende naam voor een medium, helemaal als je nagaat dat ‘Kiek’ in vele Nederlandse dialecten ‘Kijk’ betekent. Een helderziende die ‘Kijk’ heet, dan kan het al niet meer mis.

Maar het mooiste was het filmpje zelf. Het leek een trailer voor de nieuwste superheldenfilm van Amerikaanse makelij te zijn. Ik hoorde opzwepende muziek en in beeld verscheen – tussen een sterrenhemel geprojecteerd – in grote blokletters de naam ‘Kiek’. Daarna vertelde ze over haar superkrachten (medium Kiek ziet doorbloedingsproblemen bij overleden mensen). Het was geweldig. Ik wil medium Kiek supersizen.

Trailer van Medium Kiek: 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Mi7UAcCFQRQ

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom.