3FM-dj’s opgesloten in koelkast voor het goede doel

Domien Verschuuren, Gerard Ekdom en Giel Beelen maken in het kader van de actie ‘Serious Summer’ sinds vandaag non-stop radio vanuit een koelkast van twintig vierkante meter. Ze zijn om 8.00 uur door Piet Paulusma opgesloten en zullen in de grote koelkast verblijven tot de hittegolf voorbij is. Tijdens de actie mogen de drie dj’s niet over het heerlijke zomerweertje in Nederland praten. Het trio haalt geld op voor kinderen van Eskimo’s die aan de drank zijn geraakt.

Beelen blikte voor de opsluiting alvast vooruit op de komende dagen in zijn eigen ochtendshow. ‘Het wordt loodzwaar. Niet eens vanwege die koelkast. Dat is wel lekker met dit weer. Want wat is het warm hè, mensen. Heerlijk. Ik had dat onderwerp nog wel een paar dagen helemaal kunnen uitmelken. Nu moet ik weer iets origineels verzinnen. En dat met die hitte buiten. Pffff. Maar we doen het allemaal voor het goede doel, de eskimokindertjes.’ ‘Wat een weertje, wat een weertje!’, vulde Verschuuren nog aan.

Voor Gerard Ekdom wordt het extra zwaar. Hij mag tijdens ‘Serious Summer’ ook geen woordgrappen maken. ‘Heel lastig met die hitte buiten. Je wil niet zweten hoe moeilijk dat is. Alhoewel, misschien is het hier binnen, in die koelkast, eigenlijk wel een koud kunstje’, zei Ekdom voor de deur van de uitzendkoelkast op slot ging.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.