De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Poepen

In navolging van de NOS komt ook dit zeer invloedrijke weblog met een zomercolumn. Onze verslaggever Jaap Stobbe houdt ons deze zomer op ludieke wijze op de hoogte van de wereld waarin hij leeft. Deze keer heeft Jaap het over poepen.

Wat is het toch een heerlijk ritueel om dagelijks even op de pot te zitten. Zo tussen het ontbijt en de lunch verlaat er iedere dag zo’n bruine jongen mijn anus. Als alles goed gaat, glijdt-ie er zo uit, maar soms moet ik ook persen. Dat is even werken, edoch als de klus geklaard is, overheerst er een extra voldaan gevoel.

Ik maak van het poepen altijd een feestje voor mezelf. Ga er echt eens goed voor zitten. Krantje erbij en gaan met die banaan. Als ik een banaan heb gegeten lukt dat dan meestal prima; als ik de avond tevoren in het café ben geweest, is het een heel ander verhaal, maar daarover hoef ik u niks te vertellen. Dan is het een gespetter en gesputter van jewelste en zet ik altijd een wasknijper op m’n neus (tip).

Na deze bloemrijke omschrijving van mijn na ontlasting na een avondje de beest uithangen, is het alweer tijd om deze zomercolumn af te sluiten met een vrolijke kwinkslag. Kent u die mop? Twee drollen in een envelop! (Als dit een videocolumn was, zou ik nu guitig in de camera kijken.)

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.