De kersenpatriot

Bus 120 rijdt over de Amsterdamsestraatweg van Utrecht naar Amsterdam. Ik reed recent een keer een stukje mee. Toen de bus door Breukelen kachelde, keek ik m’n ogen uit. De meest fascinerende kersenboomgaard van Nederland is er gehuisvest. Die van Corné Drogenbroek.

Hij maakt de mensen attent op z’n kersenboomgaard met een groot bord. Hier kersen eten! staat er, enigszins dwingend, in koeienletters op geschreven.

Verder heeft Corné z’n kraam en de directe omgeving ervan versierd met maar liefst dertien – ik kan er een paar naast zitten, zo’n bus rijdt best hard en tellen is niet m’n sterkste kant – Nederlandse vlaggen.

Conclusie: Corné is de eerste en enige kersenpatriot van Nederland. En dat is niet zomaar een vrijblijvende titel; hij moet er hard voor werken. De ochtend nadat ik de kersenpatriot ontdekt had, en ik weer een stukje met bus 120 meereed, zag ik een man in alle vroegte vlaggen ophangen.

Het schijnt dat je alleen kersen meekrijgt van Corné als je eerst alle vijftien coupletten van het Wilhelmus zingt.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

De kraam van Corné: 

13 reacties op “De kersenpatriot”