De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Laptoptoetsen

In navolging van de NOS komt ook dit zeer invloedrijke weblog met een zomercolumn. Onze verslaggever Jaap Stobbe houdt ons deze zomer op ludieke wijze op de hoogte van de wereld waarin hij leeft. Deel één gaat over de toetsen van zijn laptop.

Ze zijn zwart. In het wit staat erop wat het precies voor toetsen zijn. Op de a staat een a. Op de s een s. Op de d een d. Op de f een f. Op de g een g. Op de h een h. Mijn toetsenbord is een Asdfgh-toetsenbord. Zo klinkt Qwerty als je beschuit aan het eten bent.

Als je bij het drukken op de toetsen van het toetsenbord de knop shift ingedrukt houdt, worden de letters hoofdletters. A.B.C. Als je bij de cijfertjes shift ingedrukt houdt, wordt het helemaal een dolle boel. #$%^&. Als je shift ingedrukt houdt en tegelijkertijd op de andere shift-knop drukt, gebeurt er dit:

JE KUNT OOK NOG CAPS LOCK GEBRUIKEN.

En dan nu de afsluiting van deze zomercolumn, uiteraard met een grapje: er zit natuurlijk geen Toots Thielemans op mijn laptop; dan zou hij kapot gaan. (Als dit een videocolumn was, zou ik nu guitig in de camera kijken.)

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

11 reacties op “De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Laptoptoetsen”